vrijdag 7 september 2012

Iets heel anders!

Vandaag een maagdelijke
P1040749.JPG
foto met een techniek die elk meisje van zekere leeftijd op de lagere school geleerd heeft met de les handwerken, nl. smocken. Een vriendin wilde deze met deze techniek gaan werken, maar wilde het niet alleen doen. We maakten een afspraak voor gistermiddag. Via de mail kreeg ik een klein lijstje met dingen die ik mee moest nemen: lapje vilt, naald en draad en spelden. Ik was op zoek geweest op het www en vond wel iets, maar wat ik moest verwachten wist ik niet. Het werd een werk uit de November 2011 Burda over Canadian smocken, wat een geweven effect geeft.
P1040747.JPG
Het vilt van mijn vriendin was dunner dan het velletje vilt wat ik bij Pipoos had gekocht, bij de dunnere vallen de plooien mooier, maar wil je een iets ander effect dan kan je met de dikkere ook wel werken. Het is wel heel precies werken en het garen goed strak trekken. Ik wil dit weleens uitproberen met andere materialen en een ander raster. Het vreet stof, of vilt, voor een kussen hoes van 40 x 40 cm heb je een stuk stof nodig van 120 x 120 cm.
P1040748.JPG
De achterkant ziet er ook leuk uit, zoals de foto hiernaast laat zien.

9 opmerkingen:

janneke zei

Wat denk je van smocken en dan verven????

mia zei

O maar dat ziet er leuk uit, leuk idee om het ook nog te verven.
gr.mia

Ineke zei

Ik dacht ook aan verven, leuk effect.

Berbel zei

Wat een leuk effect, mooie oude techniek,
groetjes Berbel

Hannie zei

Wat zijn we het allemaal eens! Ook ik zou dit mooie experiment een kleurtje geven!

Liesbeth Wessels zei

Heerlijk bezig, succes morgen in deventer. groeten van liesbeth

Marrie-jette zei

Het is een spannend werkje....Ik zou het eens lekker heet wassen en natuurlijk verven.

Suus zei

Wat mooi Aart en net als alle anderen denk ik ook meteen aan verven die stof.Spannend hoor, tot morgen Aart en succes met de demonstratie.

Nienke zei

Erg spannend! Ik weet niet precies hoe deze gemaakt is, maar bekijk anders ook nog eens de Youtube video met Iris van Herpen. Zij stikt elastiek over een getekend lijnenraster op de achterkant. Ga het graag nog eens doen!