maandag 6 mei 2013

Veldhoven!

Ja, het is gelukt, ik ben gisteren nog naar Veldhoven geweest voor de OEQC in de Koningshof. Ik was gistermorgen nog wel moe van de verhuizing van mijn moeder, maar het was de laatste dag dat ik kon gaan.
Nu konden de werken van Colette Berends nog bekeken worden van begin tot eind. Colette is vorig jaar op 78 jarige leeftijd overleden, na deze tentoonstelling zal al haar werk worden verdeeld. Het werk hierboven op de foto heet Afscheid, in dit geval tussen 2 broers, maar mij raakt dit persoonlijk.

Wat mij ook raakte is het werk van Ina Georgeta Statiscu uit Frankrijk, de werken zien er zeer rijk uit en bestaan uit diverse lagen transparante stoffen. Eigenlijk doet de foto hierboven geen recht aan haar werk, je moet er met je neus bovenop staan, dan zie je de werkelijke schoonheid.

En heb je nog wat gekocht? Ja, natuurlijk! De belangrijkste aankopen zijn deze 2 boeken, verder nog Lutrador en een cd met het werk van Eti David uit Israël. Google op haar naam en je vind diverse voorbeelden. Eti werkt met sprankelende gekleurde stoffen.

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Elkaar weer gemist! Ook ik was gisteren in Veldhoven. Ik heb ook genoten van de tt van Colette, en de andere textielkunstenaars , o.a Ina statisch en ook Wil Fritsma. En natuurlijk het boek bij Sandra gekocht! Het andere boek had ik al deze week in Gouda meegenomen.

Ineke zei

Het was geweldig hè. Op m'n blog had ik het ook al over Ina G S. Ik heb mijn verstand staan verkijken.
En natuurlijk Colette. Om dat in het echt te zien, je kunt het bijna niet bevatten.

marjolijn zei

Ja, was een prachtige tentoonstelling. Leuk je nog weer even te hebben gezien!

Jo Huijsman zei

Volgens mij heeft zowat iedereen het boek bij Sandra gekocht en verder was het genieten van de tentoonstelling.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Het was leuk om je nu in het echt te ontmoeten. Ik heb ook genoten van de TT en heb het Kleur op stof boek al bijna uit genieten van het zonnetje in de tuin. Weer veel inspiratie opgedaan.

Nienke zei

Top dat je in alle drukte er ook bij was in Veldhoven!

Anoniem zei

oh die cd heb ik ook gekocht van Eti, hij zit nog in mijn handtas, helemaal vergeten. Ik ga er zo eens lekker voor zitten. Haar geverfde stoffen deden me denken aan de stoffen van mijn moeder, ze hadden zussen kunnen zijn. En bedankt voor de tip van Ty, wat een mooie stoffen.