woensdag 13 april 2016

Regiodag West-Gelderland Bennekom.

Afgelopen maandag werd weer de jaarlijkse regiodag van het Quiltersgilde gehouden in Bennekom. 90 dames stonden klaar om de zaal te betreden toen we de schuifdeuren open deden.
Het winkeltje voor deze dag was Quilt en Meer uit Driebergen, Petra kwam met een volgepakte auto al vroeg aan, na 3 dagen Rijswijk!
Josje Jansen deed de workshop, speciaal voor ons had ze, aan de hand van de patronen uit haar boek Quilt dimensies, een blok ontworpen. De afmetingen van het blok werden op de achterkant van de stof getekend, met een ruimte tussen de blokken van een halve inch (1,4 mm ).Na het tekenen kon de stof doorgesneden worden.
Driehoeken werden uitgespaard en ingenaaid met zwarte stof. Als je de blokken verbind met een reep stof van een halve inch loopt de stof door. Deze techniek heeft Josje zelf uitgedacht, nadat ze het vaak zonde vond om veel stof weg te knippen. Hierboven 2 voorbeelden. Er waren veel rood aangelopen gezichten te zien deze morgen!! Na de lunch kwam traditie getrouw de show and tell, dit keer minder quilts dan afgelopen jaren.
Een paar bezoekers hadden een cursus gevolgd bij Josje, dus die konden hun noeste arbeid al laten zien.
Er was weer flink gewerkt het afgelopen jaar.
En we hadden een héél jong lid, die we de hele dag niet gehoord hebben!




3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Altijd gezellig een regiodag! Leuke workshop. De laatste jaren kom ik er niet meer toe om hier in Oisterwijk te gaan....

Ellen zei

Leuke reportage Aart. Ik heb wel heel veel respect voor het jongste lid hoor! wat een kanjer

Jo Huijsman zei

Leuk Aart om er een beetje bij te zijn via het verslag over de regio bijeenkomst op je blog.