maandag 22 november 2010

Opstarten.

Ja, je kunt er wel een midweek uitgaan, maar dan moet je wel weer opstarten, ik moest wel weer even nadenken waar ik ook al weer mee bezig was. Morgen heb ik de tweede workshop plastics versmelten in Groningen. Ik heb mijn map wat aangevuld met versmolten plastics om er weer even in te komen. Ter voorbereiding heb ik ook A4-tjes beschilderd met transferverf, misschien heb ik dat wel nodig, de A4-tjes zitten in mijn map, maar van 1 flesje wist ik niet wat ik ermee moest, dat was namelijk kleurloze transferverf, wie het weet mag het zeggen.
P1020802.JPG
Verder ben ik bezig geweest met de 6 puntige sterren die ik mee had genomen naar Harlingen. Ik heb daar de rode grote driehoeken op de stof getekend en ze vastgezet aan de 6 hoek, nu ben ik de ster op zijn plek aan het naaien. Ik moest eerst 2 grote stukken aan elkaar naaien voor ik verder kon met de grote ster, maar omdat het alweer enige tijd geleden was dat ik dit onderhanden had, moest ik eerst kijken hoe en wat. In het hotel zat ik lekker in de serre uit te kijken op de boten en ondertussen maakte ik mijn steekjes. Na onze overtocht naar Terschelling had Henk een rustdag genomen en ‘s middags wilde ik niet weggaan, dus hebben we samen in de serre gezeten, ik met mijn sterren en Henk met zijn ‘kleitablet’, zoals ik het noem. Laatst heeft hij een Samsung Galaxy Tab gekocht, waar hij zijn belangrijkste computer spullen op heeft staan, zijn mail, mijn mail en diverse spelletjes. Je kan er ook foto’s mee nemen en bellen niet te vergeten. Dit apparaat is onderweg erg handig voor de vertrektijden van de trein, op welk spoor
P1020803.JPG
deze aankomt en op welk spoor de volgende trein vertrekt. Misschien moet ik hiervoor nog eens een hoesje maken. De volgende foto geeft een overzicht hoever ik ben, bij elkaar nog geen 1/3, dit werkje moet ik maar in de avonduren af gaan maken nu de avonden steeds langer gaan duren. Ik heb nagekeken wanneer ik over deze sterren de laatste keer heb bericht en dat was in Februari 2010, vandaar dat ik een heleboel niet meer wist.

5 opmerkingen:

Leila zei

It will be a beautiful quilt. Beautiful stars.

vilterietje zei

ja, na zo'n lange tijd moet je inderdaad weer de draad oppakken.
veel succes en tot....riet

Hannie zei

Zo'n paar dagen weg,geeft weer nieuwe inspiratie en opent perspectieven om verder te gaan met wat er lag.
Succes!

Lisa Walton zei

Thank you so much for linking to my blog. I am getting a lot of your readers visiting and it is lovely to meet so many readers from Europe. Now that I have worked out how to translate blogs I can read yours more easily.
Regards
Lisa

Quilting Corner zei

This star quilt be lovely. Is there a pattern available?
Fondly, Etty