zondag 7 november 2010

Quiltmarkt Bennekom.

De dag begon vroeg gistermorgen, om 7 uur kwam Thea al voorrijden, ingeladen werd de naaimachine, de tas op wielen die ik al de hele week achter me aan trek, rugzak met boeken voor de tweedehands markt.
P1020713.JPG
Bij aankomst moest ik eerst mijn tafeltje inrichten, de artikelen voor de verkoop vooraan. Om 10.00 uur ging de deur open en het begon rustig, maar later werd het lekker druk en gezellig druk. Ik heb een aantal ‘stille’ lezers tegengekomen, leuk om die gezichten eens te zien, je hoeft verder niets uit te leggen over de actie. Ook waren er die niets wilden kopen, maar iets in mijn kassa’tje deden. Ineke ik heb nog 2 dummy’s over en Hetty bijna al jouw kaarten zijn verkocht. De mensen vonden ze erg leuk en lieten merken dat de kaarten zeer mooi en netjes gemaakt waren. Die pluim kun je in je zak steken! Na afloop konden de restanten in de curverbox mee naar huis. Ik heb het geld geteld en de opbrengst van vandaag is 171 euro. Daar ben ik heel blij mee en de verkoop via het blog is 157 euro, dus samen is dat 328 euro. Iedereen die hieraan mee gewerkt hebben, hartelijk dank ook namens Jayden. Dit alles in een paar weken tijd!
P1020718.JPG
Tussendoor ben ik lekker bezig geweest achter de naaimachine, heerlijk zo’n dag waar je contact hebt met anderen, die hun vragen hebben over hoe je de machine instelt, hoe de Bernina bevalt, hoe de borduursteken er uit zien. Dan bouwde ik gewoon de machine even om en liet het de mensen zien. In de middag ben ik lekker bezig geweest voor mezelf, eerst begon ik met het blauwe garen vierkantjes te tekenen met de naald, later gevolgd door rood. Maar zoals jullie zien in het rode gedeelte zitten er blauwe stippen tussen, dat komt omdat het garen in de spoel rood is en als je vierkantjes tekent met de naald, dan staat de naald even langer in de hoeken en dan vormen de stippen. Later ben ik nog door gegaan met groen garen boven op de machine en weer de rode in de spoel. Dit geeft een leuk effect, de quilttop wordt wel heel hard, door het intensieve quilten. Ik was ‘s avonds helemaal leeg en ben vroeg gaan slapen.

6 opmerkingen:

sylvia zei

wat een 'perfect day' Aart en wat heb je veel geld opgehaald voor Jayden!!
let je wel een beetje op jezelf, want je bent wel heeeeel erg druk geweest, de laatste weken!!!
liefs van mij

vilterietje zei

Prachtige opbrengst voor Jayden!!
Nu heb je toch wel een rustdag verdiend?
Het borduurwerkje ziet er geweldig uit, lijkt me heerlijk om achter de machine te zitten en de naald het werk te laten doen en dan kijken wat het wordt.
Lieve groet en tot....Riet

Tilly zei

Mooie opbrengst Aart, proficiat.
en nu maar weer even tot rust komen. fijn weekend Tilly

Liesbeth Wessels zei

Dat moet een succesdag voor je geweest zijn. Iedereen vond het natuurlijk geweldig jou in het echt te zien. Heb je nog wat van jezelf over voor de verkoop ? Ik mail je wel even. Nu even chillen, he !! groet liesbeth

Anoniem zei

Wow super. Geef jezelf maar gerust een schouderklopje. Nog even en je bent een BN-er. Moet je handtekeningen uit gaan delen op straat. Fijn dat het allemaal zo goed verlopen is.Nu maar voor jezelf aan de gang.
Groet, Ineke

Anoniem zei

Hoi Aart, Leuk is dat he? Verkopen en alle nieuwsgierige mensen die bij je komen kijken wat je aan het doen bent. En wat een prachtige finale voor mijn kaartjes!!!! Toppie. Ik geef nu de pluim weer aan je terug. Neem maar even een snipperdagje. Dat je zo goed verkocht van al je mooie artikelen doet me goed. Fijn voor Jayden en zijn ouders. Groetjes, Hetty