donderdag 28 juli 2011

Spelen met Katie.

Heerlijk spelen met Katie, het weer was ernaar, af en toe een flauw zonnetje, maar hij was er en dat telt.
P1030499.JPG
Nee, we zijn niet met kaarslicht en een wijntje begonnen, alhoewel het sfeer plaatje hiernaast er wel aan doet denken. De A3 kopie heb ik hier op de lichtbak liggen, vast gezet met een stukje schilders tape, altijd handig. Hier overheen heb ik een stuk dubbelzijdig plakvlies gelegd. Normaal heb je dan geen lichtbak nodig, maar de kopie ligt hier met de gekopieerde kant naar beneden, zodat het gespiegelde beeld te zien is. Op het dubbelzijdige vlies heb ik op de papierkant de lijnen overgetrokken. Daarna moest het voorzichtig uitgeknipt worden, stukje voor stukje.
P1030500.JPG

Hier liggen alle uitgeknipte stukjes met de plakkant naar boven op de kopie, zodat ik geen stukje kwijt zou raken. Af en toe moest er wel een puntje van het vlies opgetild worden om te zien of ik alle lijntje op papier had staan, tijdens het tekenen. Nu kon de fun-part beginnen, het uitzoeken van de stoffen, daarvoor heb ik mijn zakken met restjes maar weer eens tevoorschijn gehaald. Hebben jullie dat nu ook, de restjes worden nooit minder, alleen maar meer!!!!!
P1030501.JPG
Gelukkig heb ik alles op kleur gesorteerd in pedaalemmer zakken zitten. Het zoeken naar de juiste stoffen is dan soms een probleem, want je moet echt goed kijken naar de kleur van de stof, sommige groenen hebben teveel geel in de kleur zitten, dan passen ze niet bij de koude kleuren! De volgende stap was bepalen of het stukje stof groot genoeg was, dat was niet altijd het geval, in een paar gevallen moest ik de bak met fat-quarters erbij pakken. Daar zitten ook kleinere stukken in, waardoor na het afknippen van de stof de rest bij de restjes kon.
P1030502.JPG
Alle stukjes dubbelzijdig plakvlies hebben een stofje gevonden en zijn er op gestreken. Om te zien waar ik bezig was zijn de stukjes stof weer op de kopie gelegd. Het zou beslist kunnen gebeuren dat een stofje uiteindelijk nog wordt afgekeurd, dan zoek ik wel weer een ander. In de reacties op het vorige blog zat de reacties van Liesbeth Wessels en Bietje, de vraag was welke kleurstelling mijn voorkeur heeft? Daar heb ik even over na moeten denken, blauw en groen zijn al tijden mijn favoriete kleuren, maar eigenlijk hangt het van veel factoren af, welk jaargetijde, schijnt de zon, hoe voel ik me. Dat zijn allemaal factoren die met emotie te maken hebben. Nu ben ik van sterrenbeeld een Vis, een vis kan elke kant op zwemmen, ziedaar het dilemma, ik kan zomaar niet zeggen welke kleurstelling mijn voorkeur heeft. Ik heb besloten alle drie de kleurstellingen te gaan maken, het zijn voor mij proefjes, maar als ze klaar zijn weet ik niet wat ik ermee ga doen. Misschien verkoop ik ze wel! Misschien ook niet!! Vissen eigenschap.

5 opmerkingen:

christina zei

mooie kleuren!

Liesbeth Wessels zei

Ik heb in ieder geval veel over vissen bijgeleerd. Mijn DH is ook een vis. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden, we kijken over je schouder mee. groeten van liesbeth

Birgitte aka Bietje zei

Ik heb altijd gedacht dat een tweeling een twijfelaar was, maar blijkbaar vissen ook. Zelf ben ik een waterman, die n├ęt geen vissen is. Dus ook ik twijfel wat af.

Hannie de Beer zei

Ik denk dat je er wel uitkomt? Ze zijn heel mooi die kleuren!

Shirley zei

Mm, dacht ik toch dat jij ook een kreeft was, raar hoe zoiets in je hoofd kan komen. Mooi ontwerp, heel veel mogelijkheden na het vastzetten met glitter and glammer.