dinsdag 23 augustus 2011

Hoofd leeg maken.

Ik moet mijn hoofd leeg gaan maken om met een nieuw project te gaan beginnen, maar mijn hoofd is nog niet leeg. Te zijner tijd zal dat wel gebeuren, maar nu is alles nog te vers. Daarom ben ik kleine projectjes aan het afronden, zoals de kleurproeven die ik laatst heb gedaan.
P1030531.JPG
De rand is netjes afgewerkt op de manier zoals Hannie het doet. Strips voor de zijkanten en driehoeken voor in de hoeken worden op de voorkant genaaid en naar achteren omgevouwen. Daarna moet alles aan de achterkant geappliqueerd worden. Daar had ik nu mooi de tijd voor. Een naam is er nog niet voor dit kleine quiltje, 33 x 27 cm, misschien is koude bollen een leuke naam en de andere zou dan warme bollen kunnen heten. Ik neem maar bollen in plaats van ballen, dat geeft weer rare gedachten bij mensen.
P1030530.JPG
De achterkant van het quiltje ziet er nu zo uit, alleen een ophangbies moet er nog op. Vandaag ga ik naar mijn moeder om de eerste dagen alleen te doorbreken. Het scheelt dat we met 5 kinderen zijn, dan kunnen we elkaar een beetje afwisselen. Het gaat prima met haar, ze denkt naar de toekomst toe!

4 opmerkingen:

Nienke zei

Had even een blog en leespauze en schrik daarom van ' hoofd leeg maken', met teruglezen vond ik het bericht van het overlijden van je vader, wat jammer! Quilts afwerken terwijl je in je hoofd andere dingen afwerkt, lijkt mij een hele goede combinatie. Veel liefs en sterkte.

vilterietje zei

je zult haar vast een dikke knuffel geven:)

Suus zei

Soms kost het tijd om dat hoofd leeg te maken. Je bent in ieder geval al op de goede weg. Als ik het zo lees dan heb je een sterke moeder.Knap hoor.

Anoniem zei

ivm met afwezigheid een beetje late reactie maar:Veel sterkte Aart met het verlies van je vader! wat fijn dat jullie nog een mooi trouwfeest als herinnering hebben, en je hoofd is niet zomaar'leeg' het heimwee blijft; al gaan de scherpe kantjes er op den duur af, gelukkig dat je draad zelf weer kunt oppakken en je moeder ook veel kracht toegewenst!

gr katrien