zondag 28 augustus 2011

Resultaten van vrijdag.

Gisteren zijn de lappen die ik geverfd heb gestreken en daarna zijn ze één voor één in een emmer met heet water en wasmiddel gegaan. De resultaten zijn niet onaardig, in ieder geval zijn ze als basis goed te gebruiken, andere delen worden uitgeknipt en in een map gedaan, om altijd terug te kunnen vinden hoe sommige techniekenwerken.
P1030552.JPG
De lap hieronder was eerst gestempeld, waarmee weet ik eigenlijk niet meer, maar dit heeft niet gewerkt. Wat wel heeft gewerkt is de kinderlijm die ik eerst op de stof had gemeanderd, na een tijdje drogen ben ik eroverheen gegaan met verdikte verf, nu het gewassen is, is de kinderlijm opgelost waardoor het een witte lijn geeft. Kinderlijm is water oplosbaar, vandaar de witte lijn. Ik ben gistermorgen tijdens het boodschappen doen ook bij Pipoos binnengelopen om een flacon te kopen, dan heb ik het maar in voorraad.
P1030550.JPG
Dit is de lap, waarvan ik gisteren een foto publiceerde, na het wassen. Dit is een monoprint, er is wat verf verdwenen door het afvoerputje, ik ben hier erg mee tevreden. Er is ook op gestempeld met een batikstempel, die ik donderdag nog heb gekocht, met gele verf. Omdat de stempel hele fijne lijntjes heeft, was ik bang dat dit niet goed was gegaan, maar dat heb ik mooi mis, er staan fijne gele lijntjes over de monoprint.
P1030554.JPG
Klik maar op de foto en daarna nog een keer en je hebt het goed in beeld op je scherm. Gistermorgen heb ik eerst de stempels eens in een emmer met sop gezet om ze goed schoon te kunnen maken, zeker de stempel die met was was gestempeld zat vol met gestolde was. Het is er allemaal uit, de stempels liggen op het overdekte balkon te drogen, er komt geen regen op die plek. Nu kunnen deze lappen in mijn voorraad en gebruikt worden voor allerlei doeleinden.
P1030538.JPG
Op deze lap is veel verdikte verf gegaan en na het wassen was er een hoop verdwenen, maar er is nog genoeg over om te kunnen gebruiken. Op de foto is het licht van de tl te zien in de schittering, dat was niet te voorkomen.
P1030553.JPG
De versie zoals hij nu is staat er ook bij. De volgende bijeenkomst is in oktober, we gaan dan omslagen maken voor een boek of agenda. Ik ga deze ochtend uitleg geven over het hoe en wat, misschien gebruik ik wel van deze lappen als basis.

2 opmerkingen:

Tilly zei

Je bent weer goed bezig Aart, ziet er interresant uit.Blijf je verfavonturen volgen.
groeten

Nienke zei

Altijd weer leuk om de eindresultaten te zien, die kinderlijm heeft het goed gedaan!