zondag 11 september 2011

Rollertjes.

Ik had laatst al een rollertje bij Nienke zien liggen, maar heb het niet gebruikt. Toen wij weg waren is Nienke nog bezig geweest met haar lappen, zie http://verfvirus.blogspot.com/2011/08/dagje-stof-bedrukken.html. Gistermorgen toen ik boodschappen deed, dacht ik er ineens weer aan en ben gelijk de behang en verfwinkel in gelopen om rollertjes te kopen, gelijk maar 6, want je weet nooit wat voor ideeën je krijgt!
P1030615.JPG
Ik heb op de kopse kant lijnen getrokken om het rollertje in 6 of 4 delen te kunnen verdelen, daarna op de rolkant de lijnen doorgetrokken en het patroon getekend. Met een schaartje met punten kun je de vorm uitknippen, dan begint het leukste gedeelte het verwijderen van het overbodig geworden stukken schuimrubber. Daarna moet het natuurlijk uitgetest worden, dit is nog leuker! Trapsuutjesverf is gebruikt op een met Procion MX geverfde lap, met dit als resultaat!
P1030616.JPG
Op een gegeven moment is de verf die op het rollertje zit op, dan moet je opnieuw je rollertje weer door de verfhalen en op de stof rollen. Natuurlijk wil je dan dat de uitgespaarde vorm op de goede plaats op de stof beland. Verder heb ik mijn slag weer geslagen bij Trickle down fabrics, die nog steeds in het winkeltje op de Kortestraat zit. Het zijn 4 verschillende lappen witte katoen geworden, 100 %, om mee te verven.
P1030616-1.JPG
Van links naar rechts ligt er een coupon katoen, daarnaast een fijne katoenen batist. Op het rechter stapeltje bovenop poplin en daar onder een zeer fijne ribcord, ook wel babyroy genoemd. Bij elkaar zo’n 5,5 meter x 1,40 meter, ik kan voorlopig weer even vooruit. Eergisteren heb ik weer genoten van de Algemene Tentoonstelling in Leiden, veel mensen gesproken, bekenden en mensen waarvan ik dacht dat ik ze niet kende, maar na het noemen van hun naam bleken het bekenden van het Art quilt forum te zijn. Van de Art quilts zijn foto’s gemaakt, maar die plaats ik hier niet, na de tentoonstelling verschijnen ze wel op de site van het Quiltersgilde en natuurlijk op ieders eigen blog. Ik heb niets gekocht, de winkeltjes waren niet echt mijn smaak, geeft niet, want ik kom binnenkort wel weer aan mijn trekken als er beurzen zijn die meer gespecialiseerd zijn op Art quilters. In één van de laatste maanden van het jaar komt Trickle down fabrics weer naar Leeuwarden, speciaal voor de noorderlingen die ook wel eens mooie stoffen willen kopen, tegen die tijd zal ik het melden over het waar en wanneer. Hou ook de website in de gaten, www.trickledownfabrics.nl.

7 opmerkingen:

marjolijn zei

Geweldig die rolletjes en wat een leuke mogelijkheden krijg je zo weer. Die rolletjes zijn bij de Action wel goedkoper hoor! Mooie stofjes worden dit weer.
gr. Marjolijn

Liesbeth Wessels zei

Ik ga dinsdag naar de tentoonstelling; ik had ook al gezien dat er geen van de verfwinkels aanwezig was, Jammer. Hoe hing jouw artquilt er ? Veel reacties gekregen ?
groeten Liesbeth

Hannie zei

Dat heb je weer mooi voor elkaar Aart. Leuk motief geeft het op de stof! Laatst heeft Tonny een pakketje rollers met verschillend reliëf voor me meegebracht van het LTC in Leiden. 4 rollers voor € 5,25. Op mijn blog zie welke resultaten ze geven.( Bij het bericht van de stoffen bewerken voor Biezenmortel)Misschien leuk om te variëren?

Shirley zei

Mm zo kan je ook een saaie border van een bestaande quilt nog opvrolijken, leuk! Hoeveel betaalje nou voor die witte stoffen, quiltstofprijzen?

Ineke zei

Bij STV hebben ze ook leuke pakketten van allerlei ecru stoffen. ( ben ik dol op) Dat zijn wel kleinere lappen, maar wel ruim 20 verschillende. Leuk om uit te proberen hoe verschillende stoffen reageren.
Ik kan me indenken dat je de "gewone" winkeltjes niet meer zo aantrekkelijk vindt.

Bietje zei

Wat een idee, het lijken zo gewoon stempeltjes. Ga ik onthouden, dank je wel.

vilterietje zei

wat fijn dat je weer "back" bent!