woensdag 10 oktober 2012

Raad gevraagd!!!

Laatst was ik bij iemand op visite en liep te kijken in de tuin hoe de planten erbij stonden. De oleanders waren laat, maar stonden in knop, misschien dat dit nog wat gaat worden als het weer zacht is.
P1040863.JPG
Ineens vielen mijn speurogen op koolbladeren waar aardige gaten in gevreten waren. Ik zag zeefdrukken voor me, maar de bladeren zijn natuurlijk niet lang houdbaar. Ik heb een aantal bladeren van de planten gehaald, wel met toestemming, ze zijn thuis tussen krantenpapier gedroogd. Ik wil ze nog steeds gebruiken en vraag me af of ik het ergens mee kan impregneren, te denken valt aan acryl was. Heeft iemand hier ervaring mee?  Laat het me dan weten via een reactie. Door de broosheid van de gedroogde bladeren denk ik er wel aan om een middel niet met een kwast op te brengen, maar te deppen met behulp van een spons.

12 opmerkingen:

joke zei

Je kunt ze ook op wit papier leggen en een foto maken, die kopieren op een laserprinter en er dan een thermofaxscreen van laten maken.

janneke zei

Ik heb geen idee hoe te doen maar ga het wel volgen! Die bladeren zien er gaaf uit.

Marrie-jette zei

Heb je een spuitbus met vernis in huis?Daar heb ik wel eens heel kwetsbare dingen mee in gespoten.Je moet steeds een heel dun laagje doen.Ik geloof dat ik het wel een keer of 5 gedaan heb.

Hannie de Beer zei

Ik zou net als Joke er een foto van maken en dan een thermofaxscreen Krijg je een prachtige afdruk! Misschien eerst nog wat verder laten afbrokkelen?

Ineke zei

Ik heb allerlei bladeren gedroogd tussen keukenpapier en een stapel boeken. Meestal gaat dat goed maar ik denk dat koolbladeren nogal dik en taai zijn. Je moet wel geduld hebben totdat al het vocht eruit is. Succes.

Marjolein Ztm zei

Haarlak. En dan de extra sterke. Daarmee kun je heel veel. Niet er rechtstreeks opspuiten, maar er als het ware overheen.
En misschien is spuitlijm ook wel een optie. Alhoewel ik niet weet of dat goed hard wordt.

Succes.
Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

Liesbeth Wessels zei

In een Quilt en zo stond een keer een beschrijving van hoe je planten kunt verwerken, scan het wel even en stuur je toe. groetjes van liesbeth Mooie bladeren trouwens.

Hannie de Beer zei

Vandaag was ik in het GM Den Haag en zag o.a. de tt van "De Stijl" Een schilderij van Mondriaan zou model hebben kunnen staan,voor jou "boompjes" Dus een goed idee van je om ze als boompjes te gebruiken!
Succes.

Nienke zei

Ik roep ook effe wat, tussen twee laagjes tule en dan met verdunde houtlijm insmeren? Zodanig kun je het misschien nog als zeefraam gebruiken? Ik wacht in spanning af!

Anoniem zei

prachtige bladeren Aart ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden,gr Annemiek

Franny zei

Droogbloemen spuit je weleens in met haarlak.

mia zei

Och wat een hoop suggesties, ben benieuwd wat het gaat worden, screen of lak, gr.mia