zaterdag 9 maart 2013

Heerlijke dag.

Het was gisteren weer een heerlijke ontdek dag! De Art Quilt groep Oost kwam weer bij elkaar en dat staat voor het ontdekken van technieken, gezelligheid, het delen van kennis en andere  zaken.


Margriet had 2 onderwerpen voorbereid, eerst gingen we aan de slag met repen stof waarin plooien werden genaaid, daarna werd de stof geverfd met acrylverf. Het is een techniek die Ineke van Unen , http://inekevanunen-wingelaar.nl, gebruikt in haar quilts. Na het verven van de stof moest dit eerst drogen voor de plooien de andere kant op gelegd konden worden om ook geverfd te kunnen worden.

Dit kan met kleuren die ver van elkaar liggen, maar ook met kleuren die dicht bij elkaar liggen. Ik ben nog net zover om over deze plooien heen te naaien, dat komt in een volgend bericht.

Na de lunch gingen we smocken, Margriet en ik hadden dit afgelopen zomer al geoefend, daarom ben ik aan het experimenteren met katoenen stoffen. Op de foto hierboven is iemand bezig op een vilten lapje. Je werkt op de achterkant, alhoewel de achterkant ook een mooi reliëf opleverd.

Het reliëf op de voorkant ziet er zo uit. Daarom heb ik stroken aan elkaar genaaid! Ik wilde nog wel een lap klaar hebben maar door hulp aan de anderen te geven is dat niet gelukt. We hebben afgesproken om volgende maand een werkje van 40 x 40 cm klaar te hebben en dit in een thema te gebruiken welke ons is toegewezen door briefjes te trekken waar de onderwerpen op stonden. Dat wordt nog een hele klus! Deze dag was door de onderwerpen weer zeer geslaagd, maar ook door de energie die de groep voortbrengt. Dank je wel meiden!!

9 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Wat ziet dat er leuk uit!Ik volg je werk met spanning want natuurlijk wil ik dit (ooit)ook doen.

Liesbeth Wessels zei

Dank je wel voor de foto's. vooral het smokwerk lijkt me erg leuk, met de geverfde plissee zie ik nog niet wat je er mee kunt doen. Maar er komen wellicht meer foto's groeten van liesbeth

els zei

Het smockwerk lijkt echt op een vlecht. Mooi hoor.
Ben ook erg benieuwd waar de geplooide stof toe gat leiden.
Kortom ik kijk uit naar het vervolg en ben benieuwd naar je smockwerk thema.

Ineke zei

Leuk dat smockwerk. Daar leren wij ook weer van. Dank je wel.

janneke zei

Klopt Aart, het was weer een super dag!

Hannie de Beer zei

Dit ziet er weer heel goed uit! Allebei heel aparte technieken!

Nienke zei

Was weer een superleuk dagje, beide technieken kende ik nog niet en stonden op mijn wenslijstje!

Dea zei

Dat ziet er interessant uit!

Yvonne zei

Erg mooi, vooral dat smokwerk.