vrijdag 24 januari 2014

Weer ontkleuren.

Wat een leuke reacties op het vorige blogbericht, sorry dat sommigen schrokken! Onze taal heeft vele betekenissen voor hetzelfde woord, het moeilijke van onze taal voor mensen van elders. Nu moet ik wel zeggen dat taal niet echt mijn sterkste punt is geweest op school, ontleden heb ik nooit gesnapt en daarom nooit geleerd. Ooit heb ik een cursus Papiamento gevolgd, gegeven door mijn stap vriendin, die van Antilliaanse afkomst was. Na de les gingen we uit en kreeg ik nog les aan de bar, dan leer je vaak wel de minder nette woorden, maar DIE zijn wel blijven hangen.
Ik heb zelfs nog een hele volzin uit mijn hoofd geleerd, waar ik een mooie Antilliaanse jongen mee heb versierd, ik kan de zin nog uit mijn hoofd opzeggen, de rest is verwaterd. Ik dwaal af.
De geverfde lap van het vorige blogbericht is geschonden, de schaar is in de buurt geweest en ineens had ik 2 lappen, die zijn in de douche tegen de muur geplakt met schilderstape en besproeid met chloor. De reden van het ophangen van de lappen was, om te zien hoe de naar beneden lopende chloor zijn sporen achter gaat laten. De foto's hierboven geven de situatie weer na het besproeien. De bovenste foto is besproeid met een rechte straal, bij de onderste foto is de lap beneveld. Goed is te zien dat er ook nog grote druppels tussen zaten.
De lappen zijn na te besproeien gelijk in een emmer water gegaan, om de chloor er uit te spoelen, daarna is het water nog een paar keer verschoond en als laatste zijn de lappen gewassen met een wolwasmiddel.
Nadat de lappen droog waren zijn ze gestreken. Op de foto hierboven zie je de druipsporen van het chloor.
De tweede lap geeft een diffuus effect, het lijkt wel een sterrenhemel, de kleuren zijn een beetje naar de achtergrond geraakt. Nu blijkt het dat verschillende merken chloor, verschillende effecten geven, dus verder onderzoeken. De gebruikte chloor is Chlorix.


6 opmerkingen:

Miekequilt zei

Ze zijn schitterend !!!!

Ineke zei

Leuk hè dat experimenteren. Ze worden steeds mooier.

els zei

O Aart wat dapper om die prachtige lappen toch nog weer met chloor te bewerken. Het resultaat is nog dramatischer geworden!!
Wat een geweldig idee. Ga ik snel ook eens proberen.

Nienke zei

Wat gaaf!!! Ik had het niet gedurfd maar vind het effect prachtig!

Anoniem zei

Gelukkig hou je van positief drama, Aart! Je lappen worden steeds mooier!
Groetjes van Hetty

Quiltgroep Tinte zei

Wat een interessant resultaat