woensdag 17 oktober 2018

WERVELWIND


WERVELWIND

Het thema voor deze quilt is KLEUREN UITDAGING, de opdracht voor dit thema is om 2 kleuren lichter en donkerder te verven en daarmee een werk te maken. Lichter maken van de kleur geschied door minder verfstof te gebruiken, donkerder maken door zwart toe te voegen.


Ik heb in principe 6 kleuren om mee te verven (Procion MX) + onyx (zwart), maar er zijn ook andere kleuren mogelijk. Daarvoor heb je recepten. Door mij is gekozen voor de kleuren aquamarijn en rutielkwarts. Aquamarijn maak je met citrien en turquoise, rutielkwarts maak je met citrien, robijn en turquoise. Daarvoor heb ik een schema gemaakt en naar dat schema ben ik gaan verven.


Het resultaat is een leuke stapel van 17 lappen, ook heb ik, buiten katoen, nog 4 lappen zijde geverfd.


Uit deze stapel is een keuze gemaakt van 7 kleuren die ik gebruiken wilde.
Geskea maakte  haar werk met rechte strips, dus moest er iets ander verzonnen worden, het werden halve manen die ik als een ontploffing wilde gaan neerleggen op de ondergrond. Beginnend met de donkerste kleur en naar buiten werkend met de lichtste kleur.
De afmeting van het vierkant is 50 x 50 cm, om een aantal manen niet af te snijden, heb ik die door laten lopen buiten het werk. Her en der zijn halve manen in zijde verwerkt.

7 opmerkingen:

Eke zei

Mooi werk Aart, prachtige kleuren en leuk dat de vormen buiten uitsteken.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Daar zit vaart en diepte in. En straks te zien op onze jubileum tentoonstelling op de Handwerk en Quiltdagen in Den Bosch Brabant hallen 15 t/m 17 nov

Beth zei

Very Creative Aart

els zei

Erg mooi werk Aart. Mooie vondst om de bladeren over te laten steken.

Hannie de Beer zei

Prachtig! Een echte wervelwind. Zal een blikvanger zijn op onze expositie!

Suus zei

Wat een prachtige serie Aart en je wervelwind idem dito, zit een mooie diepte in.

sanpiseth40 zei

I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
ดูหนังออนไลน์