Leuk is dat met een vervolg, het voelt of ik nu iets van vroeger ga vertellen, want ik ben al veel verder. Dat komt later wel weer, morgen is er weer een
dag, we kunnen niet alles tegelijk en dat is maar goed ook!! Deze boog heb ik met rondjes gequilt, vrij intensief, maar het resultaat mag er wel wezen, geniet even als je de foto vergroot door er op te klikken. Er zijn blogs waar de foto’s net zo klein als ze waren te zien zijn, maar bij mij hebben jullie geen klagen. In de cirkels, drie van de vier, heb ik met een zigzag steek met het stopvoetje een spiraal gequilt. Door het intensief quilten wordt het reliëf duidelijk. Het is heerlijk om al die verschillende patronen te quilten op de machine, zolang je het pedaal maar ingedrukt laat, kan je door gaan. Voor ik dit bericht ging schrijven heb ik alle berichten die over de NYB gaan even geselecteerd en doorgelopen. Afgelopen week had ik het over een naam voor deze quilt, ik kwam erachter dat hij al een naam heeft, namelijk COLOURS IN MOTION, ik voel me de laatste tijd ook echt in motion. Dit wordt het 27e bericht over de NYB, dus ik ben er al een tijdje mee bezig, het wordt tijd dat hij af komt. Nu dit gaat binnenkort gebeuren, dan kan ik weer aandacht geven
aan andere dingen. Bij de groene boog, hiernaast op de foto, heb ik de lijnen in de stof geaccentueerd, daardoor krijgt het vaart. En in deze cirkel heb ik ook zo’n spiraal gequilt. Gisteren schreef ik nog over de baan die ik aan de achterkant aan één kant bij moest zetten, dat is de avond dat ik het bericht schreef niet meer gebeurt, maar gistermorgen. Alle tags moesten uit de rand om niet het risico te lopen de drie lagen er gelijk bij vast te naaien. Daarna kon ik deel 4 van de rand voorzien van fantasiesteken. Dan heb ik het over de helft van de rand. De andere helft van de rand, daar waar de verschillend gekleurde blokjes aan de buitenkant zitten, moesten ook nog. Die zijn nu ook klaar. Dus nu de blauwe rand nog, daar moet ik eerst nog stof voor snijden en ze op de quilt vast naaien, dat doe ik wel zo, dat ik alle lagen gelijk mee naai. Als dat gebeurt is een naamplaatje voor de achterkant en een tunnel en dan kan eindelijk de quilt afgebiesd worden. Misschien gaat de NYB ook wel mee naar de Cannenburgh in Vaassen. Ik weet niet of ze daar nog een rustig kamertje hebben, want de Colours in Motion heeft door zijn onrust rust nodig.
Ik zou bijna het recept vergeten die ik als basis gebruik voor nasi en bami. Wij zijn met ons tweeën, daarvoor neem ik 2 ons nasi/bami vlees voor, bij
mijn slager hebben ze de humor dat als ik om nasi vlees vraag, dat ze alleen bami vlees hebben, dus vraag ik altijd om beide. Voor 2 ons vlees gebruik ik 1 theelepel Djahé (gemalen gemberwortel) en 1 tl Laos (gemalen galangawortel), 1 tl Serehpoeder (gemalen citroengras), 1 tl Kerrie Djawa (milde javaanse kerrie), 1 tl Ketoembar (gemalen koriander) en 1/2 tl Djintan (gemalen komijnzaad). Voor Ketoembar en Djintan is de verhouding altijd 2:1. Dit meng ik door het vlees met een scheutje vissaus van Thai Kitchen en Soja saus van Kikkoman erbij. Ook een kleine theelepel zout en zoals gisteren 1 theelepel Sambal. Dit maak in na de lunch vast klaar en zet het weg in de koelkast om in te trekken. Als ik dan om een uur of 5 ga koken kan ik het zo in een braadpan met een scheutje olie aanbraden. Het kan een beetje aan de bodem aankoeken, maar doe je daar de gesneden ui en groente bij dan laat het van de bodem los. Voor de groente koop ik gewoon een kant en klaar zakje gesneden groente bij, net wat er op dat moment is in de supermarkt. Bij dit mengsel kan rijst gevoegd worden of gekookte bami. Even doorwarmen en er gebakken ei bij geven. Ik roer de eieren gelijk los als ik ze in de koekepan doe, dan hoef ik de ei daarna niet meer te snijden. Gemak dient de mens, zo af en toe. Verder kan je er alles bij serveren wat je normaal ook doet, zoals Kroepoek, fijn gemaakte cashew nootjes en natuurlijk de satésaus. Op de foto zie je ook nog een bolletje knoflook liggen, die doe ik ook altijd door de marinade, meestal gebruik ik een teentje of 6, ik hou van knoflook. Knoflook gebruik je het beste als je het met velletje en al op een snijplank legt en er een breed mes bovenhoud, met je vuist geeft je er een enorme klap op, zodat de knoflook geplet is. Nu kun je eenvoudig het velletje verwijderen, met het mes kan je de geplette knoflook nog in kleine stukjes snijden. Soms is geweld in de keuken geoorloofd, zolang je de messen maar voor het eten gebruikt en niemand anders als messenblok gebruikt;-)) P.s. Zoals jullie op de foto zien zijn de kruiden van conimex.
6 opmerkingen:
Njam njam, jouw nas/bami;)beschrijving is héél eetlustopwekkend, Aart! Dat recept ga ik gauw eens proberen!
En je quilt wordt prachtig, lijkt me, al zien we er iedere keer maar kleine stukjes van... Ik ben benieuwd naar het grote geheel!
Groeten van Digna
Wat een kleurrijk en smaakvolle blog heb je weer geschreven! Prachtig! Nog een fijne dag, Hilde
Ik ben benieuwd hoeveel mensen vanavond jouw recept gaan klaar maken. ............ liesbeth
Weer een heel kleurige blog vandaag! Prachtig wordt je quilt.
Het recept ga ik ook eens proberen.Nu gebruik ik altijd een kent en klaar kruidenmengesel.
Aart, ik ben weg van jouw quiltwerk, wat een beauty wordt het!
'k Heb gesmuld van zowel het recept als de quilt met quiltwerk, wat doe je dat leuk verschillend, kan je je helemaal op uitleven zeg!
Een reactie posten