Ik kon dit natuurlijk niet laten staan, het moest uitgeprobeerd worden. Ik had het al wel netjes in de kast gezet, maar daar is het ook vlug weer uitgekomen.
Eerst heb ik een oud lapje tevoorschijn getoverd en op een plaat hardboard geplakt met schilders tape. Een oud schoteltje ernaast, want je weet nooit of de inkt vlekken geeft. De dop van het inkt flesje is een klein pipetje waar je de inkt mee uit het potje kunt halen, denk aan het dopje van een neusdruppel flesje. Een paar druppels inkt over de klodder scheerschuim en ronddraaiende bewegingen maken met een kaasprikker. Dat moet even blijven staan en geeft ook een mooi effect.
Kijk eens wat een feestelijke toef het geworden is. Doordat het even moest staan hadden we ruimte om rustig te lunchen, je kunt nog net aan de bovenkant het prikkertje zien liggen.
Met een kwast heb ik plukjes uit de toef geschept en op de stof gesmeerd, van boven naar beneden. Daarna heb ik het met een oud pasje, die ik altijd bij de andere pasjes bewaar, dan weet je altijd waar het is, heb ik het teveel aan scheerschuim met inkt weg gehaald. Je kunt ook je gereedschap gebruiken wat je gebruikt bij het zeefdrukken, maar ik gebruik meestal een oud pasje, alhoewel ik laatst mijn zorgpas heb gebruikt.
Na het insmeren met de kwast, ziet de lap er zo uit. Nadat ik met het pasje erover ben gegaan, heb ik de schilders tape er voorzichtig afgehaald en tussen 2 oude lappen heb ik het lapje gestreken, ik was bang voor afgeven op de strijkplank en voor problemen met mijn strijkijzer, maar dat viel wel mee. Na het strijken, wat wel een lekkere geur geeft, zepig van de scheerschuim, vond ik het lapje wat aan de lichte kant.
Daarom ben ik er nog een keer overheen gegaan met de overige scheerschuim met inkt, nu heb ik de andere richting uit gestreken. Mijn ervaring tot nu toe is dat dat een goede werkwijze is, zo zou je met andere kleuren er overheen kunnen gaan werken. Als je met geel aan de gang gaat krijg je misschien wel leuke effecten, wie weet geeft dat wel een groene kleur. Dat ga ik binnenkort eens uitproberen.
Dit is de lap na 2 keer verven, in het echt is de lap iets blauwer en meer dekkend. Verder ben ik bezig geweest met het laatste stukje huiswerk wat ik nog moest doen voor de cursus die ik gisteravond heb gehad.
9 opmerkingen:
Heeft deze werkwijze iets wat je niet op een andere manier bereikt ? Als ik zo vanaf een afstand kijk, valt het resultaat mij tegen. Met transferverf en strijken had je het zelfde of een intensiever effect kunnen bereiken ? Ik hoor graag jouw ervaringen en mening.
Die blauw-witte slagroom ziet er trouwens schitterend uit. groet liesbeth
de scheerschuim vind ik mooier uitzien dan het resultaat:)
ik heb eigenlijk dezelfde vraag ald liesbeth. lieve groet, riet:)
Mischien werkt het beter op effen of lichte stoffen??
Groet, Ineke
begrijp ik het goed dat je niet hebt gewacht totdat alle scheerschuim is opgelost, maar direct bent gaan strijken? Ik ben zo blij dat je het direct hebt uigeprobeerd, want zo te zien is het resultaat minder dan ik verwacht had.
hoi aart, ik wil je wel een lapje zijde opsturen, laat maar weten waar naartoe> rietbaird@gmail.com
Grappige techniek, je hersenen gaan gelijk kraken hoe je het verder zou kunnen toepassen, dank voor het delen!
Ik weet niet of dit weer iets meer toevoegt aan "gewoon" stof verven. aan dit lapje zie ik het niet zo af? De dot gemarmerde "slagroom" vind ik wel prachtig!
De slagroom is schitterend, wat een kleur! Het lijkt me ook erg leuk om te proberen, misschien eens op een effe ondergrond en kijken wat het dan doet?
De dot scheerschuim met verf vind ik inderdaad mooier dan het uiteindelijke resultaat. Leuk dat je het hebt uitgeprobeerd.
Een reactie posten