vrijdag 30 maart 2012

Ontvoerd!

Gisteren heeft een vriendin me ontvoerd, gelukkig eiste ze geen losprijs en ben ik weer veilig thuis gekomen. In het kader van mijn 50 ste verjaardag wilde ze wat met me gaan doen, maar ik mocht niet weten wat.
P1040186.JPG
We zijn naar het Tegelmuseum in Otterlo geweest, waar op dit moment een tentoonstelling gaande is over tegels en quilts. Een leuke combinatie, omdat tegels nog weleens een inspiratiebron zijn voor quilts. Denk maar aan onze Hollandse tegels, of de beroemde islamitische tegels, zoals er in Zuid-Spanje te vinden zijn. Ooit in het Alhambra geweest? Hiernaast is een friese tegel te zien, ik plaats geen foto’s van de quilts, maar ze zijn zeker de moeite van het bekijken waard, of het nu traditioneel, modern of Art werk is. Het was een hele tijd geleden dat ik hier voor het laatst was, ik ben 8 jaar als vrijwilliger werkzaam geweest in een verzorgingshuis. Eén van de activiteiten waren de busreisje op dinsdagmiddag eens in de twee weken, als vrijwilliger schreven we ons in op een lijst met bestemmingen, die zeer divers waren. Deze bestemmingen waren vaak kleinschalig en moesten goed te doen zijn voor mensen met een rollator of een rolstoel. Bij het tegelmuseum vonden mensen dingen van vroeger terug, een feest der herkenning natuurlijk! Het was gistermiddag een leuk uitje, kijk even op www.nederlandstegelmuseum.nl om te zien tot wanneer deze tentoonstelling duurt. Margriet dank je wel voor deze middag!

10 opmerkingen:

janneke zei

Verrassend verjaardags kadootje! En de tegelquilts zijn ook leuk om te zien.
Ik heb een paar erg inspirerende qilts gezien.

Liesbeth Wessels zei

Wees blij dat je (met deze leeftijd) nog in trek bent voor dit soort ontvoeringen !! leuk kadootje. groeten van liesbeth

vilterietje zei

how sweet it is to be spoiled like this:)

Hannie zei

Een zeer speciaal verjaardags cadeautje! Het museum, met de tegelcollectie en nu de quilts is zeker de moeite waard.Er waren heel verrassende quilts te zien!

mia zei

Dit soort ontvoeringen halen nu nooit de voorpagina van de kranten, nog van harte gefeliciteerd, gr.mia

Sonja Thalen zei

Leuk verjaardags cado Aart.

christina zei

vriendinnen met zulk leuke ideeën heb je nooit te veel.

Nienke zei

Klinkt als een prettig dagje uit, gelukkig zonder blinddoek ;-)

Gea zei

Ik las hier deze week al meer over. 'k Ben nog op zoek naar iemand die met me mee wil...

Shirley zei

Nog gefeliciteerd met je 50e verjaardag! Aart meets Abraham :-) en een pracht cadeau kreeg je!