donderdag 23 oktober 2014

De lappen.

Gistermorgen mocht ik de lappen uitspoelen, wassen, drogen en strijken. Ik heb de ervaring om lappen, waar ik voorlopig niet aan mag komen, op een plek te leggen waar ik toch niet vaak kom. Bij mij is dat de kast waar de wasmachine en droger staan, 's ochtends kom ik daar wel om was in de machine te doen, maar verder in de dag kom ik hier niet. Nog een voordeel geeft deze plek, nu de eerste verwarmingen in het complex weer aan zijn gegaan, is het hier altijd warm.
De lappen kunnen niet in zijn geheel op 1 foto, daarom 2 foto's en een dubbelgevouwen lap. Voor de eerste keer breakdown printen, ben ik best tevreden met het resultaat, er zitten inderdaad donkere vlekken in, maar die kan je ook weer bewerken met stempels, thermofax screens e.d. samen met ontkleurder. Ik weet nu ook waar mijn zwakke plekken zitten, dit komt door onvoldoende gebruik van printpasta, ik moet zeker meer gebruiken.
Deze lap heeft veel minder donkere vlekken, maar interessante delen zitten er wel in. Voor de laatste lap had ik 3 bijna lege zeefdrukramen, dus ben ik helemaal los gegaan met allerlei kleuren verf. Dit levert een lap op waar ik zeker wat mee kan.
Een heel ander effect!4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Wat een verrassende lappen. Lijkt me nog niet zo'n makkelijke techniek, in de zin van dat je de uitkomsten kunt voorspellen maar daardoor wel heel spannend.
Ik las ergens dat je vrijdag naar Veldhoven gaat Annemiek en ik gaan zaterdag, als je mee wilt rijden ? ik hoor wel. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Heel verrassend je lappen! Ik maak ook altijd de ramen helemaal leeg. De donkere vlekken voegen ook weer iets aparts toe ,net wat je zegt kan er een zeefdrukje met tekst of anders overheen?

els zei

Wat een heerlijke lappen om verder mee aan de slag te gaan. Er zit zoveel potentie in.

Jo Huijsman zei

Spannend en met een mooi resultaat.