dinsdag 18 januari 2011

Weer verder.

Weer verder met het appliqueren van de biasbandjes. Het is een werkje wat je in alle rust moet doen, er zijn ook nog andere dingen die gedaan moeten worden. Zo had ik een tijdje geleden, toen ik net de workshop  versmelten van plastics had gedaan, een plastic zak versmolten met een stuk van een uienzakje erin. Toen ik het bakpapier er van af haalde zag het er een beetje raar uit.
P1020950.JPG
Ik had te lang de bout erop gehad blijkbaar, het plastic was een dikke prop geworden. Toen het plastic was afgekoeld heb ik het omgedraaid en daar was het niet versmolten. Dit kon ik goed gebruiken voor deze quilt, het paste goed bij het uit elkaar geplofte karakter van het midden van de quilt. Daarom had ik het nog steeds bewaard,
P1020951.JPG
Omdat de onderkant wel goed versmolten was, te goed eigenlijk, ben ik niet bang dat dit los komt te zitten. Gistermorgen heb ik het eerst maar eens op de quilt vast genaaid.


Op de foto kun je zien hoe het er nu op zit. Ik laat de quilt nog steeds niet in zijn geheel zien, dat komt later.
P1020952.JPG
Iedereen bedankt voor de felicitaties!  Marjolein uit zoetermeer bedankt voor je tip, maar sinds een paar jaar, als één van ons grieperig ga worden, maak ik een grote pan kippensoep, getrokken van een paar kippenpoten met veel groente. Via een vriendin heb ik deze tip gekregen, ik noem deze soep dan ook tante Thea soep, nu is Thea geen tante van me, maar je moet zo’n soep toch een naam geven. Wat de werkzame kracht ervan is weet ik niet, maar dat het helpt wel.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

interessant Aart. Ik ben zo benieuwd naar de rest van de quilt zodat ik kan zien hoe dit ' toefje ' werkt

vilterietje zei

ja aart: comfortsoup! we maken ze altijd als een van ons zich niet lekker voelt. er liggen altijd kippenpoten in de vriezer.
lieve groet en tot....riet

Bietje zei

Alleen voor de soep zou je ziek willen worden. Die klinkt nl. erg lekker.
Ik denk dat de aandacht die in de soep gestopt wordt al heel erg helend werkt.

sylvia zei

ja, kippensoep is goed bij verkoudheid, maar waarom.....geen idee!

je nieuwe kunstwerkje heeft wel wat van een gebakken eitje.......of zie ik dingen die ik wil zien omdat ik even aan de lijn ben.....haha

Quilt Idea zei

Heb je dit er gewoon met je naaimachine op genaaid, Aart? Het lijkt zo'n dikke prop om onder de naaimachine te doen.
Heel origineel en goed bedacht om dit te gebruiken in deze quilt. Ik ben zo benieuwd naar het geheel!