dinsdag 26 april 2011

Smog in Londen.

Een paar dagen geleden kwam ik mooie foto’s tegen op Nu.nl, foto’s van de smog in Londen, voor de Londenaren niet zo prettig, maar de foto’s vond ik erg mooi. Nu wil ik altijd nog eens een klein quiltje maken in het kader van de dagboekquiltjes, een mooie aanleiding.
P1030155.JPG
Dit is het resultaat! Eerst heb ik een zwarte zelf geverfde lap gedubbeld en voetje breed genaaid. Omdat de kleur van het zwart te donker was ben ik er met een kwast Gesso overheen gegaan. Afgelopen week had ik dat ook al gedaan, maar toen heb ik de gesso wat verdund met water, deze keer niet. Maar deze keer was het resultaat zodanig dat ik het toch weer wat donkerder moest zien te krijgen. Op de ondergrond heb ik de uitgeknipte stukken gebouwen gelegd, links is wafeldoek gebruikt, wat grijs is geverfd. De koepeltoren in het midden is geknipt uit zwarte stof, waarop een laag colback is gelegd, de toren aan de rechterkant is geknipt uit donkerblauwe stof. Over het geheel is een laag donker blauwe tule gelegd en zilvergrijze organza.
St. Paul's Cathedral is seen among the skyline through the smog in central London on April 22, 2011. The British Government have warned of potentially dangerous levels of air pollution with a
De contouren van de gebouwen, op de voorgrond St. Pauls Cathederal, heb ik met een zwart garen gevolgd, de lucht is in een vrije vorm doorgequilt. Voor de eerste keer ben ik tevreden met het resultaat. Je moet niet alle details willen gebruiken en soms gebruikt ik mijn fantasie om een extra kruis op een toren te zetten.

7 opmerkingen:

vilterietje zei

mooi gelukt en prachtige kleuren:)

Anoniem zei

Mooi uitgevoerd Aart.Het geeft precies weer wat de bedoeling is.
Groet, Ineke

Liesbeth Wessels zei

Heel geheimzinnig, zoals smog of mist ook in het echt het landschap laten verdwijnen. groet liesbeth

Johanna Zweden zei

Hallo Aart via via kwam ik op je site en wat heb ik zitten genieten.
Schitterend dit,
Je het is echt Engels. smog en wat schitterend tot uiting gebracht.
Dank je wel dat je me erop attent maakte, van dat gratis kralen boek, meteen gedownload, schitterend boek
Groetjes Joke

marjolijn zei

Wat een prachtig resultaat. Kan me voorstellen dat deze foto je inspireerde. Zo'n dagboekquiltje is een ontzettend leuk tussendoortje om te maken. Ik maak ook wel zoiets als een proefje voor een grote quilt (zoals bij mijn roestproject). Misschien moet je een plekje aan de muur vrijmaken voor de wisselexpositie van miniquiltjes?

Hannie zei

Een echt mistig quiltje Aart!
Misschien voegt het nog iets toe als je wat subtiele steken (met de hand) maakt in de gebouwen. En dan in dezelfde kleur?

Anoniem zei

Mystieke mist, mooi effect. Het lijkt op de foto of je zijde gebruikt hebt. Is Gesso een textielverf?