vrijdag 2 april 2010

Nieuw plan???

Toen ik bezig was met de stelen van blok 4 van de Bom, dacht ik: Waarom gebruik ik het pakketje dat ik gekocht heb in Zürich niet met deze stof? Ik ben met de stof naar de naaimachine gegaan, waar het pakketje nog steeds ligt mooi te zijn. De kleuren harmoniëren perfect.
Dit pakketje heb ik gekocht bij Patch-workshop in de Kreuzbühlstrasse 8 in Zürich. Wij waren daar voor een korte vakantie in 2007. Zürich is een mooie stad, het ligt aan een groot meer, met heuvels om dat meer. Vanuit ons Hotel moest ik een stukje klimmen, om het kerkhof heen en dan weer dalen voor ik bij de quiltwinkel was aangekomen. Als je bij het kerkhof aankwam, lag het gelijk met de straat, daarna moest ik linksaf langs de muur, terwijl ik daalde, steeg de muur steeds hoger boven mij uit. Daarna rechtsaf en die muur bleef maar stijgen. Ik vind het altijd bijzonder om in dit soort landschappen mijn weg te vinden, op de kaart ziet alles er plat uit. De winkel was maar klein, er hingen wat quilts, waarvan workshops gegeven werden en er waren verschillende stoffen te koop. Maar lang niet zoveel als de winkels die wij hier gewend zijn. Ook diverse pakketten, waaronder deze. De stof is handgeverfde katoen in Damast weefsel. Op de foto zijn de kleuren iets anders dan de originele kleuren. Zúrich is een Zwitserse stad, maar er is een grote Italiaanse bevolkingsgroep, dus daar kun je heerlijke pizza’s eten. En laat ik het even niet hebben over de zwitserse chocolade, deze is heerlijk, maar ook best prijzig. Afgelopen zomer waren we ook nog even in Zwitserland, dus hebben we weer wat ingeslagen. We waren afgelopen jaar met een cruise onderweg van Arnhem naar Basel en weer terug. Toen we in Basel aankwamen zijn we in een bus gestapt en hebben we die dag 800 km door Zwitserland gereden en natuurlijk waren er diverse stops.
De stof waar ik de damast wil combineren ligt hier onder, de kleuren kloppen en nu naar een patroon zoeken. Dat patroon moet makkelijk zijn, zodat de stoffen goed uitkomen. Gisteren moest ik wel een beetje afkicken van het appliceren, na de boodschappen heb ik les 5 van EQ6 zitten maken, ik had moeite met het Tekenen van een New York beauty. Met passer en potlood en papier is dat niet zo moeilijk, maar de verdeling in de ronde lijnen lukte niet zo. Ik ben wel een doorzetter, na een rookpauze is het eindelijk gelukt.

1 opmerking:

Suus zei

Mooie stoffen hoor.