donderdag 29 april 2010

Scraps.

Ik heb een hele voorraad scraps, die ik nog wel eens aanspreek als ik kleine stukjes stof nodig heb. Bij de paperpiece patronen van de NYB kan ik ze ook gebruiken, vanmorgen heb ik ze even uitgepakt op het balkon. Deze scraps zitten in pedaalemmerzakken op kleur gesorteerd in een metalenton, die we een paar jaar geleden als kerstpakket kregen uitgereikt van DH zijn werk. Die kan ik goed gebruiken, er is nu zoveel dat
ik de scraps moet aanstampen om het deksel dicht te kunnen doen. Ik heb weer een paar blokken kunnen maken en daarvoor in deze zakken gedoken. Er zit nu zelfs zijde in één van de blokken. Van één van mijn quiltvriendinnen krijg ik tijdens onze bees, altijd een zakje toegeworpen met haar naairesten. De zijde die ik gebruikt heb voor één van de blokken kwam uit haar scraps. Gooi nooit je snijafval weg, je kunt het altijd nog een keer gebruiken. Je vind er schatten in terug.
Vandaag ben ik te vinden in Veldhoven voor de Open European Quilt Championships, dus kom je mij tegen, ik ben aanspreekbaar. Morgen zal dit blog daar wel over gaan, met foto’s hopelijk.

4 opmerkingen:

Berbel zei

Heel veel plezier in Veldhoven.
Morgen rij ik richting Eindhoven en ga dan samen met m´n moeder op zaterdag naar Veldhoven.Dat wordt een heerlijk weekendje; man en kinderen laat ik lekker thuis. Heerlijk naar Nederland!
Groetjes Berbel

Klaske zei

Veel plezier vandaag in Veldhoven!

Marianne & Marie-José zei

Scraps zijn bij mij ook favoriet. Wat een goed idee om alles al op kleur te sorteren. Ik gebruik ook ieder klein stukje en de laatste snippers bewaar ik voor applicatie.
Momenteel knip ik van alle resten blokjes. Ik heb al een hele stapel. Wat dan nog over is gebruik ik voor strips. b.v. log cabin. Heel leuk om te doen en mee te werken.
Ik vind dat jij een erg mooie kleurenkeuze hebt in je werk.
Groetjes Marianne

sylvia zei

leuk, ik ben gek op scraps!!!
en heeeeel veel plezier in Veldhoven!!!