woensdag 5 oktober 2011

Feestje!

Een regiodag van het quiltersgilde ervaar ik altijd als een feestje, het is net of het een familiedag is. Je komt weer vele bekenden tegen die je een jaar niet gezien hebt.
P1030675.JPG
Na de ontvangst werden de lapjes en een patroon uitgedeeld. De lapjes, 4 in getal van verschillende kleuren, moesten diagonaal doorgesneden worden, zodat je 2 pakketjes kreeg. Het 2e pakketje kon je ruilen met iemand die andere kleuren had gekregen. Een bijkomend voordeel, als je even door de zaal heen loopt, is dat je anderen even kunt groeten. Ik ben even bezig geweest met dit werkje, maar er was niet veel tijd, want de show & tell begon. Dit jaar ging alles even in de versnelling, want na de lunch kwam er een verrassing, omdat het dit jaar de 25e regiodag was. De 1e en de 2e foto laten resultaten zien wat je met dit werkje kunt bereiken. Ik ga er zeker mee door, misschien met andere stofjes, ik wil wel zien wat ik met dit patroontje kan bereiken.
P1030676.JPG
Het is in de zaal van Theotorne in Dieren een beetje moeilijk om foto’s te maken van de quilts, omdat de verlichting niet zo goed is, aan de bovenkant van de foto’s zie je blauw licht. Na de lunch stond Wil Gorter klaar die ons een leuke middag heeft gegeven, door te vertellen over de hoeden die ze in haar museum heeft. Kijk even op http://www.hoedenmuseum.nl/index.htm. De humor van Wil en haar west-Friese accent zorgde voor grote hilariteit. Van het eind maakte ze helemaal een feestje door iedereen van een hoed te voorzien en een hoeden lied te zingen. We hebben van alles gezien hoofdbedekkingen die te maken hebben met klederdrachten, hoeden voor arme mensen, rijke mensen, hoofddeksels die beroeps gerelateerd zijn en nog veel meer. Om zelf een eind aan dit bericht te maken een foto van Liesbeth van het blog http://kleurrijkleven.blogspot.com/, die een hoed goed staat, vinden jullie ook niet!! 
P1030679.JPG

9 opmerkingen:

Shirley zei

Man wat was jij vroeg op vandaag! Wat een leuke regiodag, hoedjesmiddag, origineel! En die 'blauwe' quilt is apart, hopelijk zie ik er later scherpere versies van.

Anoniem zei

Wat een gezellig verhaal Aart - en die quiltjes zijn idd mooi.

marjolijn zei

Leuke quiltjes, ben heel benieuwd hoe die snijtechniek is.
En Liesbeth ziet er prachtig uit met hoed. Het leek me ook een hele leuke bijeenkomst.
gr. Marjolijn

Tilly zei

Wat een leuke techniek. Ziet er gezellig uit daar. groeten

Hannie zei

Wat was dit een leuke dag zeg! En die hoedjes, helemaal geweldig!
Liesbeth staat hij prachtig!
Die snijtechniek wil ik ook wel meer van weten.

Anoniem zei

Klinkt als een fijne dag!

carina zei

Gezellige dag heb je gehad

Françoise zei

muizenprobleem al opgelost?
Pindakaas is het beste! Succes ermee.

sylvia zei

Geweldig!!