dinsdag 18 oktober 2011

Hallo!!! Ik ben er weer!!!

Dit gaat niet over mij. Zondagavond zag Henk de muis weer lopen, dat is balen, ik dacht dat we van de muis verlost zouden zijn.
P1030732.JPG
Daarom heb ik gistermorgen vroeg de vallen maar weer gevuld met pindakaas. De kaas die ik er de vorige keer voor gekocht had, is al in blokjes bij de borrel opgegaan. Vandaag maar weer nieuwe kaas kopen en 2 muizenvallen ermee toerusten. Dan heeft de muis 4 kansen, 2 waarbij hij in leven blijft en 2 waarbij hij het lootje gaat leggen. Ik wil zelf graag keuzes hebben, dus de muis krijgt ze ook Knipogende emoticon. Het was gistermorgen vroeg toen ik de foto nam van de muizevallen, ik moest naar schoonmama, ze is op dit moment in de lappenmand beland. Het is niet ernstig, maar ze mag wel even extra aandacht hebben. Ze kampt ook met krachtverlies in haar handen, dus ik mocht een knoop aan haar vest zetten, elastiek verwisselen in haar ondergoed en nog een aantal kleine klusjes. Ondertussen ben ik een beetje gaan pushen om over te gaan op maaltijden van tafeltje dekje. Toen ze 80 werd zou ze het na haar verjaardag gaan bestellen, maar inmiddels is moeders 85 en nog kookt ze zelf. En nu eindelijk gaat ze het doen. Schoonmama is van sterrenbeeld een maagd en die zijn heel goed in het vooruit schuiven van van alles en nog wat. Morgen moet ik dit maar even doen, na de jaarwisseling kan ik ……..enz. enz. Ik heb me weer nuttig kunnen maken!
P.s. Henk is ondeelbaar, ik hou hem lekker voor mezelf!!!!!!!!!

4 opmerkingen:

Bietje zei

Poeh, nou heb ik misschien slecht nieuws voor je. Maar hier wordt altijd verteld dat muizen in paartjes leven. Dus als je er een in huis hebt, heb je er minimaal 2. Wij hadden een paar jaar op rij iedere winter een veldmuis in huis. Val gezet, gevangen, maar de dag erna kwam de andere uit zijn holletje. Elke keer twee muizen. Een andere tip die ik kreeg is deze. Als de muis gevangen is, moet je hem een dag extra in de val laten zitten (alleen als ie dood is natuurlijk). Andere muizen zouden de geur oppikken en dat zou hen afschrikken. Ze zouden dus op de vlucht gaan. Of dit bij jullie op de flat nodig is, weet ik niet. Hier werkt het prima.

vilterietje zei

veel succes met henk houden, schoonmoeder verzorgen en de muizen buiten de deur houden:)

Ineke zei

Nou, ik wilde net op de koffie komen maar als er een muis rondloopt doe ik dat maar niet.Dan sta ik de hele tijd op de tafel en dat is zo ongezellig! Brrr...

joke zei

Wat Bietje zegt hoeft echt niet perse.
Ik heb een hele winter lang een muis in huis gehad en toen ik hem in het voorjaar ving en buiten zette was er echt geen muis meer over. Of hij moet zich al 2 jaar doodstil houden.
Ik heb al 5 keer een muis in huis gehad in de 13 jaar dat we nu hier wonen en het ging telkens maar om 1 muis. Mijn laatste muis hield overigens niet van kaas, hij at alleen broodmeel!! En omdat hij op de bovenste verdieping zat heb ik heb hem toen maar een eigen zak bloem gegeven, dan blijft ie verder overal af. DIT IS ECHT GEEN GRAP,MAAR WAAR GEBEURD. Maar bloem in een muizenval doen zodat hij de val achter zicht laat klappen kan natuurlijk niet, want je kunt het niet ophangen dus ik heb nog geprobeerd om hem aan kaas en brood te laten wennen, maar hij liet het onaangeroerd liggen. Maar gelukkig ben toch slimmer dan hij/zij en heb ik hem gevangen. Succes met de muis.