zaterdag 20 februari 2010

Waarom heb ik deze quilt nog geen naam gegeven?

Naar aanleiding van het bericht van gisteren vond ik deze quilt wel een bericht waard voor vandaag. Hij is met de hand genaaid en gequilt. Je kan hier goed zien dat ik nog niet zo goed na dacht toen. In de rand zie je heel goed dat ik de zwarte stof met wit garen heb genaaid. Vooral in de kruispunten valt dit op. Toen ik hem gefotografeerd had, draaide ik hem even om, om de naam te kunnen zien. Hij heeft nog geen naam, dus ik stel voor dat jullie, de bezoekers van mijn weblog, de naam verzinnen. Ook kan ik niet terugvinden wanneer ik hem gemaakt heb. Ik heb de rand afgemaakt tijdens onze vakantie naar Andalusië, maar wanneer was dat? We zaten in Nerja, aan de spaanse zuidkust, in zo’n vreselijke vakantie kolonie, met in het midden een zwembad en personeel, wat er voor moest zorgen dat de kindjes vermaakt werden. Wij zaten in de buitenring van het complex, gelukkig hadden we geen last van de geluiden die kinderen in een zwembad kunnen voortbrengen. Buiten op het terrasje van onze kamer zat ik de rand dicht te maken en ontdekte dat de spaanse mannen wel erg geïnteresseerd waren. Als ik dit niet gedaan had, had deze “hunk” niet gekeken. Dat is het voordeel als je niet de begaande paden bewandeld. Ik weet wel een manier om erachter te komen wanneer we

in Andalusië waren. De hulplijn heeft gewerkt en wel heel snel, het was 1999. Dank je wel Pa!
Toen we op nieuwjaarsdag bij mijn ouders waren kwam mijn vader met een mapje aanlopen. In dat mapje zaten allemaal kaarten die wij, de 5 kinderen, door de jaren heen vanaf ons vakantie-adres naar huis hadden gestuurd. Dus hebben we met hem alle kaarten bekeken, vooral naar de poststempels op de postzegels, en alles op volgorde gelegd en opgeschreven. Mijn hulplijn is uitgezet en straks wordt ik gebeld en krijg de juiste informatie.

Op de foto kunt u zien dat ik afgewisseld heb met de kleur van het quiltgaren. De zwarte stof komt van een oude en verwassen dekbedhoes en het uiterste stofje bovenin komt bij mijn moeder uit de lappen mand en is een overschot die overbleef nadat ze iets voor mij genaaid had. Snoopy staat erop, ik vind het nog steeds een leuk stofje, vooral door het verhaal dat erachter zit. Er zitten meer stofjes uit mijn moeders lappenmand in dan die ene met Snoopy erop.
Ik maak er een Give-away van, plaats een reactie, daaruit zal ik een bericht kiezen. Elk bericht krijgt een nummer en die nummers gaan in een bak en daaruit zal er een nummer getrokken worden. De gelukkige ontvangt een stapeltje rozenstofjes die ik niet gebruikt heb of overschotten van de tas voor mijn moeder. Succes!

6 opmerkingen:

marriejetjesquiltjesenzo zei

Toen ik je verhaal las over deze quilt dacht ik gelijk aan 'moeders stapel'.Omdat de blokjes gestapeld zijn en ze komen(een aantal) uit je moeders lappenmand.Het is een dierbaar quitje denk ik om dat er zo veel herinderingen aan kleven.Zelfs het zwarte garen heeft wel iets vind ik.Van een quilt zoals deze kan je zoveel leren,juist de dingen die je nu heel anders zou doen.
Groet Marrie-Jette.

Aart zei

Leuke naam. Ik doe ook niet vlug een quilt weg, mijn eerste quilt wordt hier binnenkort ook getoond. Het leer proces is het belangrijkste!
Dus binnenkort hier ook de top van de Dear Jane, die nooit een quilt zal worden. Lijkt wel een portret van een acteur of actrice die nooit zal uitgroeien tot een grote ster ;-)

Suus zei

Hoi Aart, ik wil niet mee doen met de give-away maar wil toch even een berichtje plaatsen. Ik vind je quilt prachtig, en het is dan ook weer een mooi verhaal. Wat ontzettend lief van je pa dat hij de kaarten bewaard heeft in een mapje. Dat vind ik een heel goed idee. Ik zou `m denk ik Nerma noemen. Naar Nerja en Ma.Succes Gr. Suze

Klaske zei

Die naam zul je zelf moeten bedenken hoor Aart, ik vind dat altijd zo moeilijk om een naam te bedenken. (Mijn zoon leest over mijn schouder mee, en zegt "oneindig")Fijn weekend!

sylvia zei

hallo Aart, ik heb zelden een naam bij mijn quilts, ik vind dat zo moeilijk!!
en wat heb je de quilt mooi doorgepit...super!!!
het is het patroon waardoor ik ooit met patchwork ben begonnen!
en nooit gemaakt......en elke keer als ik dit blok zie, denk ik.....nu???
maar er altijd zoveel anders te doen!!
fijn weekend

Anja.M zei

Een naam vind ik ook altijd moeilijk, meestal gebruik ik de naam van het blok dat erin zit.
Of de naam wat al in het boek staat.
Het is een mooie quilt met een mooie herinnering.
En leuk dat je nog een berichtje achter liet op mijn blog, ik zal zeker morgen even langs komen.