zaterdag 24 juli 2010

Bee bij Akke!

Gisteren stond er in mijn agenda dat er een Bee was bij Akke. Ik was er eigenlijk niet klaar voor, wist eerst niet wat ik zou gaan doen, ik had gehoopt dat BOM nr 8 al te downloaden was geweest van Morning Glory Designs, maar nog steeds had Reeze niets geplaatst op haar website, normaal is de datum de 18e van de maand, het wordt wel tijd.
P1020334.JPG
Agnes was heerlijk verder gegaan met het patroon van de Regiodag West-Gelderland. Ze heeft de bloemen nu stengels en blaadjes gegeven, allemaal geappliqueerd. Op de stengels zitten vogels en rond de bloemen cirkelen vlinders. Misschien komt de foto nu toch niet zo mooi uit, omdat hij over de heg hangt en de zon er op schijnt, maar hij wordt erg mooi. Ze heeft ook gewerkt met borduur garen, wat het geheel een mooi reliëf geeft. We zijn allemaal benieuwd hoe dit proces verder gaat. Het is leuk om te zien welke verschillende quilts er met dit patroon van de bloemen zijn gemaakt. Akke was met een tafelloper bezig, ik mocht nog geen foto maken, ze wist nog niet goed hoe de blokken in de loper kwamen te zitten, met de rozenstofjes zal het een romantische tafelloper worden. Metje was ook weer met iets nieuws bezig, maar was nog maar net begonnen, dus het was nog niet goed te zien wat het ging worden. Zij maakt geen grote quilts meer, maar de stoffen zagen er leuk uit, dus ik ben zeer benieuwd. De volgende van onze Bee is Thea, zij is begonnen aan een dubble weddingring voor het huwelijk van haar dochter, deze dochter is nu al 4 jaar getrouwd, maar het heel er tegen gezeten met deze quilt. Eerst zou de quilt kleiner worden, maar dochter en schoonzoon kochten een nieuw bed, die veel groter werd. Dan moet de quilt ook groter worden, hoor ik jullie denken. Zo dacht Thea er ook over, alleen…….. niet genoeg stof meer. Geen probleem, naar de winkel terug die haar de stof had verkocht, stof uitverkocht. Het was besteld, zou volgende week binnen komen, dat ging keer op keer zo door. Soms kwam er wel nieuwe stof binnen, maar nooit meer DIE stof. Tot nu toe is ze die stof nooit meer tegen gekomen. Nu denkt ze er aan voor de zijkanten maar andere stof te gebruiken. Hieronder is een deel die ze heeft uitgelegd op de vloer te zien, de quilt moet 8 x 8 ringen worden, dus nog veel werk aan de winkel. En nu
P1020338.JPG
vragen jullie je af wat ik heb gedaan. Dat is een goede vraag, gistermorgen zat ik me dat ook af te vragen bij een kop koffie op bed, ik keek rond en op mijn werktafel zag ik 2 jelly rolls staan, de ene was een Sandra Banava Roll, die ik heb gekocht in Wenen en de andere is een Sushi roll van Princes Mirah Designs, waar ik die heb gekocht weet ik niet meer. Deze 2 rollen heb ik maar in mijn tas gestopt, maar wat ik er mee ging doen was nog een raadsel. Net voor ik vertrok heb ik de mallen voor de zeshoekige ster nog vlug in mijn tas gegooid en daar ben ik mee begonnen. Eerst met de Sandra Bavana stoffen, misschien ga ik de andere rol er ook nog bij gebruiken. De eerste sterren zijn klaar, maar hoe verder. Dit gaat goed komen, nog even puzzelen. Het grote voordeel is dat ik nu weer even wat op de hand kan doen, er is geen haast bij en de sterren zien er anders uit dan die met de japanse stoffen. Die zijn heel ingetogen van kleur, maar dit springt er qua kleur weer helemaal uit. Een zomerquilt ten voeten uit, laten we over een naam nog maar niet nadenken, daar is het veel te vroeg voor.
P1020339.JPG
Ik wil er nu geen zeshoeken van maken en weet nog niet of ik de verbindende droppen tussen de sterren van één en dezelfde stoffen ga maken of zo als hier te zien is. Eerst maar eens sterren gaan maken en dan verder kijken. Het was weer een geslaagde dag, zo lekker in de tuin, Akke is een prima gastvrouw, ze heeft ons prima verzorgd. Over een maand is de Bee bij Agnes, hoever zullen we dan zijn? De naaimachine is gisteravond weer op zijn plaats gezet en nadat ik straks de weekend boodschappen heb gedaan en de was heb gedraaid ga ik er misschien nog wel even achter zitten. Ik wil toch weten of de BSR-voet beter werkt.

3 opmerkingen:

yvon zei

Leuk idee die sterren. Zelf ben ik bezig met 3-d sterren (voorbeeld staat in mijn web-log nder "technieken". Het is een project wat best een poosje zal duren want ik maak de sterren met de hand. Ik vind de stof die je gebruikt heel erg leuk....

sylvia zei

wat doe je toch veel, Aart!!!
je bent niet bij te houden.......

Anoniem zei

hoi Aart,ik heb je logje gemist vandaag!Geeft niks hoor ik vind het al moeilijk om een paar keer in de week een stukje te schrijven...Je verflapjes zijn erg leuk geworden,weet je al wat je er mee gaat doen?Het probleem waar ik nogal eens tegen aan loop is dat je je lapjes zo mooi vind dat het niet leuk is om ze te verknippen maar op een gegeven moment hem je dan wel heel veel van die mooie lapjes en dan ga je ze toch gebruiken.Het is gewoon heerlijk om een leuke stapel te hebben waar je weer van alles mee kan doen.
Fijne zondag nog en ik hoop morgen weer een stukje van je te lezen,groet Marrie-Jette.