vrijdag 9 juli 2010

Het liep vandaag weer eens anders dan verwacht.

Ja, dat kan gebeuren, wanneer je in de vakantieperiodes door wilt gaan met de Bee, alleen Jos was er, dus ik heb met de lunch andere dingen gedaan.
P1020287.JPG
Ten eerste, waar iedereen benieuwd naar was, de koude soep. Neem 1,5 liter kippebouillon( van 4,5 tablet), of zoals ik het gedaan heb, een potje bouillon aanvullen tot 1,5 liter.Voeg daar 1,5 dl slagroom aan toe. Maak met een foodprocessor het vruchtvlees van een galia-meloen fijn. Meng dat door elkaar en voeg een eetlepel citroensap toe en een scheutje tabasco ( of een eetlepel vocht van sambal) toe. Even goed roeren en 1 ons gamba’s toevoegen. Zet het geheel zeker 3 uur in de koelkast, ik heb het een hele nacht in de koelkast gehad en het was heerlijk, vooral bij dit iets te warme weer. Volgens het recept kun je de soep voor het opdienen in de schil van de meloen serveren. Mijn meloen was daar veel te klein voor. Wil je het recept op internet opzoeken, http://www.devlamindepan.nl/soep/so0024.htm .
Omdat alleen Jos er was, hebben we elkaar flink aandacht kunnen geven. Jos is bezig met een quilt die zij al een tijdje in de rust had liggen, omdat andere quilts voorgingen en omdat ze een beetje vastgelopen was. Op een gegeven moment gaat iedereen zich bemoeien met hoe je verder moet gaan, daar was ze een beetje onzeker van geworden en daarom moest de quilt even naar een rusthuis, lees hoek van het atelier.  Ik heb heel lief gevraagd of ik een foto mocht maken voor mijn blog, maar dat mocht niet, wat ik wel voor kan stellen. Ik kan wel
P1020285.JPG
verklappen dat er op de voorkant vogeltjes te zien zijn, één er van kun je zien op haar website, die je kan vinden op www.quilthoofd.nl, wel mocht ik een foto maken van de achterkant, ze zat heerlijk te werken met haar vriendje het tornmesje. Er was voor mij nog wel de vraag of er een rand omheen moest of niet. De rand had ze al om de quilt gespeld, dus eerst kijken met rand, daarna de spelden los en dan kijken zonder rand. Met rand sloot de quilt mooi af, zonder dat het een gevangenis is geworden. Daarna werd Henk erbij gehaald om zijn oordeel te vellen en we waren het alledrie met elkaar eens. Het uihalen met het tornmesje moest omdat er een klein randje om het middeldeel loopt met verschillende kleuren, het is maar 0,5 cm breed en het blauw liep veel te veel door. Nu komt daarvoor in de plaats heel licht blauw en heel licht geel. Nu weten jullie nog niets, maar volgend jaar op de Open Europese Quilt Championship te Veldhoven zal deze quilt stralen. Eigenlijk begon het heel eenvoudig, maar zoals ik van Jos gewend ben, bouwt ze het uit tot iets groters, er zijn nog wel een paar creatieve hobbels te nemen, waar ze zich nu al zorgen over gaat maken, maar het zal vast goedkomen. Hieronder nog een foto van de achterkant, waarop het quiltwerk goed te zien is, maar het verklapt nog steeds niets, dit is ons geheimpje.
P1020288.JPG
Oh, het is zo leuk om iets geheim te houden en ondertussen iedereen gek proberen te maken!! Maar jullie vragen je natuurlijk ook af wat ik gedaan heb, nou één hoek met tulpen ik klaar, met de tweede hoek ben ik met tulp nr.2 bezig. Als Gerda en Diny er vandaag geweest waren, was ik niet zover gekomen, want als gastheer heb je altijd van alles te doen en vaak komt er niets van werken. Maar vandaag was het eigenlijk erg relaxt. Gisteren berichtte ik dat de komende dagen zeer warm zouden worden en dat het dan heerlijk weer was voor appliqueren. Van mij mag het ook gewoon 25 graden Celsius zijn, maar als je je toch rustig houdt, omdat het te warm is om iets te doen, kun je beter gaan zitten appliqueren en doorademen met een glas koud water naast je, ook is het heerlijk om je polsen te koelen in een bak water die je in de koelkast hebt staan. Boodschappen doe ik zo vroeg mogelijk en strijken stel ik uit tot het wat koeler gaat worden, want anders leg ik het af. Suicide is painless zeggen ze, maar ik vind dat mijn tijd nog niet gekomen is, dus ik ga het niet opzoeken.
P1020289.JPG
Hiernaast de drie tulpen op de driehoek, ik heb goede reacties gekregen gisteren, die ik in mijn achterhoofd hou tot de quilttop in elkaar gezet moet worden. Wat betreft de reactie van Digna over de tulpen revers-appliqueren, denk ik dat juist die bolling van de tulpen nu, straks mooi uit gaat komen als ik er met een ruimte van 2 millimeter langs heen ga quilten. Dan gaat ze nog iets boller staan en je zult zien hoe mooi dat gaat worden. Ik ga rustig verder met appliqueren en zal de resultaten later laten zien.

6 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Zo te lezen helemaal niet erg dat de dag anders liep. Het was iets rustiger maar dat is met dit weer alleen maar fijn. Het recept is interessant! Ik probeer ook graag nieuwe dingen uit. Fijne dag nog en doe rustig aan. groet Liesbeth

JOS zei

Hoi Aart,
Wat een leuk verslagje van onze dag. Het was echt super gezellig met z'n drietjes. Ik ga nu mijn verhaaltje over hoe je een vogeltje patcht op mijn website (www.quilthoofd.nl) zetten. Ik hoop dat het lukt met foto erbij.
Fijne dag en de soep was echt heerlijk !
JOS.

Berbel zei

Ha, zat ik toch goed met die koude soep! Lijkt me lekker, da ik zeker een keertje uitproberen.
Ach, die aardbeien met balsamicum en poedersuiker was ook al zo lekker!
Groetjes Berbel

Berbel zei

Aart, de soep staat al in de koelkast!

Bietje zei

Die soep ga ik zeker uitproberen. Ik ben altijd in voor nieuwe en lekkere recepten. En deze klinkt goed.

conny's quilts zei

Flink hoor dat jullie ondanks de warmte hebben zitten quilten op de uitgedunde bee. Ik doe even helemaal niets!!! Je weet ons wel mooi nieuwgrierig te maken Aart...haha