zaterdag 10 juli 2010

Ik smelt langzaam weg.

Wie niet, hoor ik jullie denken. Veel komt er nu niet uit mijn handen, maar ondertussen is de tweede hoek klaar. Ik heb notie genomen van jullie
P1020290.JPG
commentaren, maar de grootte van de steekjes zijn ongeveer 1 á 1,5 millimeter, dus grote steken zijn dat niet, de patroontjes zijn ongeveer 5 centimeter en de vierkante stukjes zijn 1 x 1 centimeter. Maar als je op de foto’s klikt dan lijken de stukjes groot. Mijn camera kan prima foto’s maken terwijl ik maar 10 cm boven de patronen hang. Dus ik denk dat alles een beetje vertekend, maar ik hou mijn steekjes in de gaten. Nu nog maar 2 hoeken, maar morgen wordt het weer warm, of dat gaat lukken laten ik wel weten, de naald glijdt weleens tussen de vingers vandaan, dan wordt het weer tijd om de handen te wassen en de polsen even te koelen, toen ik nog bloemist was, stond er een emmertje water in de koelcel, oh wat was dat lekker! Ik ben blij dat het recept van de meloensoep zo goed bevallen is, morgen hoor ik misschien wel of het Berbel gesmaakt heeft, Birgitte (Bietje) is ook al geïnteresseerd. Gisterochtend ben ik de weekend boodschappen gaan doen en het grote probleem was, wat gaan we eten? Ik heb geen zin in warm eten, maar wil wel redelijk normaal eten, het is gelukt om boodschappen te doen waarbij ik niet al te veel moet koken. Eén van die gerechten is spaghetti, die
P1020291.JPG
ik koud afspoel, een paar lepels pesto doorheen roer en daarna fijn gesneden biltong toevoeg. Nu hoor ik jullie denken, Biltong wat is dat? Op de foto hiernaast zien jullie de zuid-Afrikaanse vlag, biltong komt uit zuid-Afrika. Het is vlees wat wordt gedroogd, voor de houdbaarheid, net als wij vroeger onze groenten weckte of inmaakte met zout. Nu is er een bedrijf in ons land, een klein bedrijfje, de eigenaar is een zuid-Afrikaan en deze man droogt Nederlands vlees en bereid het op de manier die in zuid-Afrika gewoon is. Daar koop je het bij de tankstations en in winkels en wordt daar gemaakt van welk vlees dan ook. Alleen hebben ze daar andere diersoorten, zoals springbok. Biltong is hier te koop in drie smaken, naturel, met extra knoflook en zwarte peper en de biltong met piri-piri kruiden, een lekkere pittige soort. Dus we eten een italiaanse spaghetti met een zweem zuid-Afrika. Het vlees is luchtdicht verpakt, de volgende foto laat het vlees in de verpakking zien. Ik ben benieuwd hoe het smaakt. Het vlees is zeer mager, de naturel smaak is iets vetter. Goedkoop is het natuurlijk niet, het proces duurt lang en dit wordt niet in grote hoeveelheden gemaakt. Ik heb al wel een stukje
P1020292.JPG
geproefd en het is lekker.

11 opmerkingen:

Bietje zei

Het succesrecept van mijn moeder met dit warme weer is pastasalade. Gewoon pasta koken, laten afkoelen en dit vermengen met mayo (of een calorie-armere variant), gesnipperde ui (of 2), gesnipperde augurkjes, eventueel wat koude kip. Alles mengen, nog een tijdje in de koelkast laten staan.
Je kunt dit ook nog aanvullen met paprika, fruit, of wat je verder maar lekker vind. Simpel, snel én koud.

Liesbeth Wessels zei

Een van mijn favoriete recepten is makaronie, koud, vermengd met vlees (wat je maar hebt) meloen, peer, mango, appel, ananas een zakje tuinkruden voor de sla en wat mayonaise. Wraps, taco's een salade met ham en avocado ...
Het lijkt wel een receptenblog.
Aart je moet niet smelten hoor, dat ben je zo weg te vegen. houdt het koel !! Hoofd in een vouwbare wijnkoeler of zo , groet Liesbeth

Tineke zei

Hi Aart,

ja warm he...
En wat die steekjes betreft; die zijn inderdaad te zien, maar als jij tevreden bent met je steekjes is het goed, toch?

Die Biltong ziete r lekker uit, maar ik ben vegetarier, dus op mijn bord geen rund, warm of koud

Mijn recept: lekker de stad in en op een terras een flink bord salade - maakt niet uit welke - en een goed glas chardonnay :-)

Digna zei

Hoi Aart,

Tja, wárrum... het was hier 38 graden in de schaduw gisteren. En dan doe je niet veel meer... Ik heb toch nog drie uur in de tuin geploeterd, maar vandaag wordt het: binnenzitten en "lappies knutselen", heerlijk!
En handig, al die recepten, die hier door jou en de "reageerders" gegeven worden! Als het maar koud is, hihi!
Maar na morgen wordt het weer koeler, heeft het KNMI beloofd...

Prettig weekend gewenst!
Groeten van Digna

Berbel zei

De soep was heerlijk, dit recept met biltong lijk me ook lekker.
Gisteren hebben we werkelijk tuinbonen met spek gegeten (jawel hoor, ´t is hier ook warm)vandaag eet ik alleen een tomaatje!
Groetjes Berbel

sylvia zei

niet smelten, aub, wat moeten we zonder jou en je recepten!!!
de soep lijkt me lekker, de biltong .....mmm....moet je daarvoor naar een toko?
nog nooit in de super gezien.
en idd pastasalade is altijd lekker!!!!
nou jongen, hou je hoofd koel, doen wij ook.
is niet zo moeilijk als je door je eigen kerel net natgespoten bent met de tuinslang......dus humor is nog aanwezig, hoor!!!!
fijn weekend!

Anoniem zei

Eet smakelijk! Een "voorproefje" op het voetbal??
Groet, Ineke

Bietje zei

Ik kan het niet laten, maar toch.
Aart, waar is je blogje van zondag 11 juli? Ben je toch weggesmolten???
Normaal als ik de PC 's morgens aanzet, kan ik een nieuw berichtje van jou lezen. (tenzij je op vakantie bent natuurlijk) Daar verheug ik me altijd op. En vandaag, niks, nichts, nothing, nada. Moet ik iets anders verzinnen om mijn dag goed te beginnen.

sylvia zei

ik sluit me helemaal bij Bietje aan.........geen blogje van AArt vandaag......:(

sylvia zei

ik sluit me helemaal bij Bietje aan.........geen blogje van AArt vandaag......:(

Shirley zei

Je bent al weer terug van vakantie zie ik, ja, trage reactie, maar wat wil je met deze temperaturen. Heb je wel eens Fraycheck gebruikt bij onmogelijke applicaties? Deze stoppen het rafelen in de hoekjes.