maandag 30 september 2013

Weekje weg geweest.

Heerlijk om er even een weekje uit te zijn, we zaten in het rustige Mecklenburg-Vorpommern, net onder Schwerin in een dorp met iets meer dan 600 inwoners. De lucht is er zuiver, het gras groen en de bomen begonnen langzaam te kleuren.
Het adres waar we verbleven bevond zich net buiten het dorp, het asfalt had plaats gemaakt voor een onverharde weg door het bos. Een prima plek om te wandelen en foto's te maken van bijvoorbeeld deze berkenstam.
Eén van de andere gasten had deze paddenstoelen geplukt, eetbare, die we 2 dagen later gegeten hebben. In de tuin stond een oude eikenboom, die ik gebruikt heb om rubbings van zijn stam te maken.
Ik had wat lappen hiervoor meegenomen, 6 jaar geleden zijn we hier ook een week geweest. Nu laat ik deze lappen een week uitharden, ik gebruikte hiervoor olie waskrijtjes, daarna zullen ze wel een keer geverfd worden en gebruikt worden voor nieuw werk. We  zijn veel onderweg geweest, het licht glooiende landschap is zo mooi!
De foto hierboven is gemaakt aan de oever van de Elbe die tot 24 jaar geleden de grens vormde tussen Oost- en West-Duitsland. Heiligendamm, Plau am see, Waren, Dömitz en Boizenburg waren ondermeer de plaatsen die we bezocht hebben.3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wat kan zo'n weekje verrassende dingen brengen, en ook tevens fraaie resultaten en ideetjes !

Webredactie zei

Heerlijk dat jullie weer eigen baas zijn over waar te gaan en wat te zien, genieten!

els zei

Zo te zien en lezen hebben jullie genoten van een prachtig landschap en je bent zelfs nog even productief bezig geweest.