zaterdag 27 september 2014

Verbondenheid - verbinding.

Gisteren was de jaarlijkse medewerkersdag van het Quiltersgilde. Altijd een leuke dag, omdat je elkaar weer ontmoet. In de ochtend wordt al het wel en wee van onze vereniging behandeld, de medewerkers die 5 jaar werkzaam zijn ontvangen hun zilveren speld en van vertrekkende medewerkers wordt afscheid genomen.
Na de lunch is er altijd een vrij programma, de ene keer wordt er iemand uitgenodigd die haar quilts showt, de volgende keer een lezing. Dit keer was Beeldend kunstenaar Carola Mokveld uitgenodigd, zij begon met een uitleg van haar kunst bijgestaan door beelden. Na deze introductie gingen we zelf aan de slag.
We kregen een doosje wat op kon, schuif je het een beetje open dan kan je je doosje koppelen aan het doosje van de buurvrouw, dit om onze verbondenheid met elkaar te laten zien. Al snel werd er een klosje garen doorgegeven wat door het doosje heen gedaan werd en verder werd doorgegeven. Dit symboliseerde fysiek onze verbondenheid. Daarna werden de doosjes gevuld met dingen van waarde of van weinig waarde, wat door deze aktie van grote waarde werd voor de maker/maakster. Ik heb mijn doosje gevuld met dingen die ik gevonden heb op straat en dingen die ik in mijn broekzakken had zitten.
Er zaten drie kastanjes in mijn broekzak, ooit gehoord dat dat goed is tegen reuma, op straat vond ik 3 kaartjes met het opschrift, film by the sea, en een verpakking van mijn pakje sigaretten. Ik leende een naaldje en garen. Vaak doe je dingen ondoordacht, het leerde mij dat ik nooit dingen op straat gooi, maar altijd in mijn broekzak stop om het thuis in de prullebak te gooien. Nu kwam het goed van pas!
Het naalde brak en heb ik als een metafoor voor een gebroken geweertje op het doosje geplakt.
Daarna was het een feest om te zien wat iedereen met het doosje had gedaan. Kijk even mee!
Het heeft mij weer op een idee gebracht!

4 opmerkingen:

Ineke zei

Heel erg leuk. Ik maakte vroeger ook altijd een poppenbedje van een lucifersdoosje zoals op de laatste foto.

els zei

Wat een originele doosjes zijn het geworden.
Ben erg benieuwd naar je idee!!

Hannie de Beer zei

Leuk om te zien wat ieder er van maakte! Een goede oefening om waardeloos materiaal te verwerken.

Joke Hardenbol zei

Leuk actie van Carola. zij maakt zelf elke dag Kunst in een doosje. Helaas voor jou alleen op facebook te zien ;-)