dinsdag 14 april 2015

28e regiodag West-Gelderland.

Gisteren was het weer zover, de regiodag in Bennekom. Hoe zorg je dat 100 dames stil zijn? Laat ze werken met het inch liniaaltje wat we cadeau hebben gekregen van het Quiltersgilde.
Toen dat cadeautje in de brievenbus viel wist ik meteen dat we hier maar eens mee aan de slag moesten gaan.
Eerst oefenen met punten zetten op de horizontale- en verticale lijn van een vierkantje om zo zelf vormen te kunnen tekenen, vooral lastig was om 1 6/8" te zoeken. Nog vervelender als 1 15/16" opgezocht moest worden. Als je centimeters gebruikt zijn inches erg lastig. Maar uiteindelijk hebben velen nu kennis gemaakt met inches. Met het pakketje stof wat uitgereikt werd is iedereen aan de gang gegaan.

Het winkeltje wat we hadden uitgenodigd was An3na uit Grave, waar we ook de stoffen hadden ingekocht. Met deze stofjes, patroontjes kunnen nu mugrugs ( mokkenlapje) gemaakt worden, we zullen volgend jaar de resultaten zien.
Over resultaten gesproken, vorig jaar maakten we huisjes naar een patroon van 100 Rozen uit Deventer, Jelkje kwam nu de gemaakte huisjes jureren. Wat een dorp was er ontstaan!

Zelfs één met een quiltwinkeltje erin en lichtjes, een andere die op de overzichtsfoto te zien is is gemaakt door een quiltgroepje, die het patroon van het huisje hebben omgevormd tot een Yurt, met een kleed als bodem en alle leden zijn als poppetje afgebeeld en hebben een quiltbee.
De show and tell was weer vol met allerlei quilts van klein tot groot.
Deze is gemaakt van vilt!
Een Innercity. Kortom een geslaagde dag!
3 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Leuk hier je verslag te lezen van de regiodag. Je hebt een drukke week achter de rug!Eerst AQO en nu die regiodag. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Alweer een drukke dag voor je, maar zeer geslaagd!

Jo Huijsman zei

Uit ervaring weet ik dat jij overwicht hebt op 15 vrouwen. 100 vrouwen is natuurlijk veel meer, maar met jouw talenten is dat ook geen punt. Leuk workshop en geweldige huisjes. Je kan tevreden zijn.