maandag 10 augustus 2015

Birmingham - Festival of quilts.

Nadat mijn kleine ( 30 x 30 cm ) quiltje geselecteerd was voor de EQA is besloten dat wij naar Birmingham zouden afreizen.
Het hing daar tezamen met de andere 15 Nederlandse quiltjes.
Het Festival is een circus op zich, grote hallen, veel bezoekers uit alle delen van de wereld, ontmoetingen, workshops, lezingen, noem maar op! Leuk om een keer mee te maken. Ik was er afgelopen donderdag en ben zaterdag nog een keer geweest, omdat je niet alles in één dag kunt zien. Zaterdag bleek dat ik iets, voor mij interessant, niet was opgevallen, later bleek dat de wet studio ( natte studio) van Committed to cloth pas vrijdags was open gegaan.
Het was een feest om Claire Benn aan het werk te zien, ze is heel toegankelijk en open voor vragen of opmerkingen. Het hele team van Committed to cloth deed afwisselend demonstraties. Hier heb ik veel van opgestoken! Birmingham is een drukke maar gezellige stad, wij zaten in het Burlington hotel, wat tegenover het station Birmingham New Street ligt. Dat station zijn ze aan het verbouwen, aan de buitenkant glimt, glinstert en spiegelt de hele stad in de façade, zodat het net lijkt of het station wordt opgezogen door alles eromheen.
Deze 2 foto's zijn van de zijkant van het station.
Deze 2 foto's zijn van de andere zijkant. Zeer inspirerend, ik ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.
Er zijn ook twee dingen van mijn bucketlist verdwenen, namelijk het eten van Haggis en Black Pudding. Dit heeft op Facebook al de nodige reacties opgeleverd, maar ik vond het heerlijk!

11 opmerkingen:

miekequilt zei

Interessante studio,Aart. Ik ga haar straks op Google opzoeken. Black Pudding is heerlijk. En wat hangt je quiltje goed daar.
Nu even bijkomen?

Hannie de Beer zei

Heel interessant Aart zo'n demo's. Daar steek je zeker veel van op! Black pudding ken ik niet maar ziet er apart uit. En wat een prachtige architectuur van het station!
Het waren voor jou geweldige dagen

Hannie de Beer zei

Nogmaals dank voor het sturen van de fotos!

simone zei

Het festival is altijd een feest en een bron van inspiratie. Ik ga om het jaar en steek er veel van op, de virtual studio van C2C bezoek ik dan meerdere malen. Leuk om te zien hoe het station alweer veranderd is sinds vorig jaar. Hannie, black pudding kennen wij als bloedworst.

Unknown zei

Je hebt duidelijk genoten van de reis. En wat hangt je werk daar mooi, leuk hoor. Birmingham staat ook bij mij op de bucked list. Wie weet volgend jaar.

Anita zei

Inspirerende reis, mooie foto's. Genietaar van de napret

Eke zei

Wat een mooie plek voor je quilt Aart en ook een mooie quilt. Wat zal jij genoten hebben van alles wat er te zien en beleven was. Je hebt me erg lekker gemaakt met je berichten, is dit festival er ieder jaar? Lijkt me zeer de moeite waard om naartoe te gaan.

Webredactie zei

En wat keuk dat je er ook altijd wat architectuur fotos bij doet, jouw ogen zien altijd veel!

Janny de Roo zei

leuk je reportage, dank !

Joke Hardenbol zei

Inderdaad een heel bijzonder bouwwerk dat station. Ben benieuwd wat we de komende tijd op je blog zien,na al die inspiratie in Birmingham ;-)

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Leuk om zo even mee te genieten van je reis naar Birmingham. En zo ook even m'n quilt voor de EQA te zien tussen de anderen. Ben ook heel benieuwd wat de andere landen hebben. Zal te zien zijn op de MiniatuurTT komend jaar. Haggis en Blackpudding zijn mijn favorite Schotse gerechten. (Hannie, Blackpudding is een soort bloedworst) Je kunt Haggis ook in blik kopen in Nederland bij Engelse winkels.
dat smaakt ook goed. Blackpudding in blik heb ik dit jaar in 1 winkel in Schotland gevonden maar nog niet geprobeerd.