zaterdag 19 september 2015

Papierscheppen.

Gisteren met de Art Quiltgroep Oost papier wezen scheppen bij de Middelste molen 
De molen was niet in bedrijf, vrijwilligers maken hier pulp en walsen rollen hier weer papier van. De  grondstoffen bestaan o.a. uit stofvezels, papier, maar ook de drollen van Olifanten kunnen gebruikt worden om papier van te maken. Olifanten verteren veel van hun voedsel niet en omdat het planteneters zijn geuren hun uitwerpselen niet.
Er stonden allerlei bakken water met papierpulp klaar in allerlei kleurnuances. Wij hadden allerlei materialen meegenomen wat tussen of over het papier gebruikt kunnen worden om reliëf te geven.
,
Maar ook grassen en de bloemetjes van de Hortensia konden we gebruiken, zo ook wolletjes, mandarijnen netjes, synthetische open stoffen. Erg leuk om je hier op uit te leven, de linker hersenhelft werd weer flink getraind.
Gelukkig was het weer ons wel gezind, de lunch en koffiepauze hebben we buiten in het zonnetje kunnen nuttigen. Na afloop gingen de stapels doekjes met papier onder een pers om het meeste vocht er uit te persen. Thuis zijn de lapjes met papier aan het droogrek gehangen en vanmorgen kon ik de stukjes papier heel voorzichtig van de doekjes halen.
Ik heb veel gewerkt met 2 lagen papier van verschillende kleur, waar plantaardig materiaal tussen ligt, dit geeft een mooie structuur.
Ook stukjes mandarijnen nveretje zijn goed te gebruiken, bij het linker stukje papier heb ik wat van de boven laag weggehaald om het netje te laten zien.
Het wolletje piept onder de 2e laag papier vandaan, bij het linker stukje papier, rechts is gewerkt met stukjes Japans papier, wat bovenop de 2 lagen papier is gelegd. Als het helemaal droog is kan het papier worden bewerkt met verf, thermofaxscreen en noem verder maar op.


5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Dit is wel het echte werk! Prachtig toch zo met professionele machines. Mooie resultaten.
Ik vind het ook een erg leuke bezigheid!

els zei

Wat een mooie resultaten Aart. Wat heerlijk om zo professioneel bezig te kunnen zijn. Daar is mijn geploeter niks bij!

Leny Huneman zei

Dat is nog eens wat anders dan in een wasbakje en met de deegroller.

marjolijn zei

Het is een prachtig bedrijf daar. Heb daar vorig jaar een rondleiding gehad. Maar zo intensief papier scheppen lijkt me helemaal geweldig. Mooie resultaten hoor.

miekequilt zei

Goed idee om die grovere tussenlaag te gebruiken.