woensdag 18 november 2015

Er mogen zijn.

Hij lag al een paar dagen te wachten om er foto's van te maken, het donkere weer hield het tegen en de gebeurtenissen in Parijs.
Het is een oefening, de ondergrond lag al een paar jaar te wachten om ermee verder te gaan en de mens figuren zijn gesneden uit de viltlap, die ik laatst maakte onder leiding van Jolande van Luijk bij de Art Quilt groep Oost.
Hiervoor heb ik een foto opgeblazen en uitgeprint, de vorm van de figuur eruit geknipt en op de viltlap gelegd. Er konden 2 figuren uit de lap gehaald worden. Eén figuur is bedekt met organza om de figuur in de schaduw te zetten, de andere figuur staat in het licht. Dat is de essentie van het proces waar ik mee bezig ben op dit moment.
Als je de ene mens in het licht zet is de kans groot dat je een ander mens in de schaduw zet. Vandaar de titel ER MOGEN ZIJN.

7 opmerkingen:

janneke zei

Wat een leuke verwerking. Zie hem graag in het echt!

Hilda de Wit zei

Wat mooi, hoe je er mee bezig bent en er over vertelt. In de figuur in het licht en de figuur in de schaduw zie ik de verbondenheid.

sylvia zei

Mooi gemaakt. Ik zie de schaduw mens als de steunende mens op de achtergrond. Ligt net aan je denkwereld/levenssituatie van het moment. Of het is het beeld van het huwelijk of andere samenlevings vorm....
Liefs Syl

Jo Huijsman zei

Een prachtige verwerking van je viltlap en o hoe toepasselijk op dit moment. Hulde!

Webredactie zei

Prachtig Aart, hoe je het hebt weergegeven, de blokken geven daar ook een soort inflexibiliteit in weer, hoe mooi.

miekequilt zei

Schitterend Aart. Doet me denken aan een mooi nummer van Rob de Nijs: de hemel die mij draagt.

Janny de Roo zei

Hoe je het ook bekijkt, de één heeft de ander nodig om te bestaan....!