woensdag 2 december 2015

Vlinder.

Vlinder was het thema voor deze keer. Door allerlei oorzaken was het er nog niet van gekomen op hierover op mijn eigen blog te schrijven.
Als inspiratie heb ik een foto van het www geplukt en versmald, omdat de rug van de vlinder voor mij interessant is. De vleugels van vlinders zijn opgebouwd uit kleine schubjes, maar de rug vertoond vaak haar. Dat harige wilde ik met punchen tonen, daardoor ontkwam ik er niet aan om de top samen te stellen uit diverse delen.
De stof voor de onderkant van de vleugels was nog een vraag, een bezoek aan de markt bracht uitkomst, gordijnstof! De marktkoopman wilde weten waarvoor ik het ging gebruiken, om daarna andere klanten te kunnen informeren dat zijn stoffen ook andere doelen kunnen dienen.
Voor de ruimte boven en onder de vlinder wilde ik bladeren laten zien, met Paintsticks zijn de licht- en schaduwkant vorm gegeven.
Het grootste stuk van de vlinder was bestemd voor de harige rug, met handpunchen is dit tot stand gekomen, er is lontwol gebruikt met stukjes beige kamelen haar van een jonge kameel. Hier is niet overheen genaaid, dit voelt zo lekker zacht aan. Voor de structuur is over het lontwol wel genaaid, dit geeft een verrassend mooie structuur.
De resterende delen zijn bewerkt met geverfde vliesofix en tule met glitters.
De maat van dit thema is 30 x 70 cm. In maart volgt het volgende thema en dat wordt Lente, dan zijn we al praktisch door de winter heen.

6 opmerkingen:

Beth zei

Very creative and really quite lovely.

els zei

Prachtig Aart. Mooi om zo alle details te zien.

Hannie de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie de Beer zei

Prachtig ,een detail zo uitvergroot en mooi bewerkt!

Suus zei

Erg mooi Aart

Ellen zei

De opdracht weer geslaagd! Prachtige vlinder quilt