maandag 27 maart 2017

Stilleven. Torso.

Het thema voor De-Uitdaging was Stilleven, vanaf 1 maart kon er geplaatst worden, maar ik was met een groot werk bezig en heb mijn best moeten doen om toch niet al te laat mijn werk klaar te krijgen.
De definitie van een stilleven is in de schilderkunst, dat er gewerkt wordt met dode materialen, bloemen worden ook als dood beschouwd.
Mijn inspiratie kwam op een korte vakantie in Bournemouth, zuid-Engeland, daar stond de torso op de koffietafel in de lounch. 
Het schilderwerk aan de buitenkant van het huis was zo slecht, laag over laag, met allerlei barsten, wat mij weer aantrok. De foto's zijn bewerkt en geprint op katoen bewerkt met Digital Ground White ( mat) van Golden. Dit medium geeft een korrelstructuur op het katoen en zorgt voor mooie afdrukken. Toen moest er nog een lap voor de basis gekozen worden, dit is een met ijsblokjes geverfde lap, de lap moest ook meedoen in het geheel. 
Dat werd gevonden in de cirkel, die met een katoenen haakgaren in kleine steekjes werd geaccentueerd. 
Aan de onderkant vlies aangebracht, wat met de heatgun is bewerkt en met Acrylverf kleur heeft gekregen. Om het torso reliëf te geven zijn de lichte plekken met wit garen en de donkere plakken met zwart garen met de naaimachine bewerkt.

6 opmerkingen:

Eke zei

Mooi werk aart, en wat is de gebladderde verf prachtig gelukt! Spannende combinatie van materialen en kleurgebruik, het is een stilleven, maar wel heel levendig....

Hannie de Beer zei

Een bijzonder stilleven Aart . Vooral goed zijn de gebladderde afdrukken , goede compositie , een fraai geheel!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

De sneeuwverflap is voor mij net een schatkaart waar de plek waar de torso is gevonden op zal staan. Mooi met het borduursel 1 geheel geworden.

els zei

Mooi werk Aart. Heel bijzonder gebruik van al die verschillende materialen.

Janny de Roo zei

In feite is overal inspiratie op te doen he.....je werk is weer een juweeltje !

Jo Huijsman zei

Zoals gewoonlijk prachtig werk, een top torso.