maandag 5 juni 2017

Tentoonstelling(en) Art Quilt groep Oost.

Het afgelopen jaar is er één van veel werken en weinig of niets kunnen publiceren hier. Eén van de redenen is dat de Art Quilt groep Oost aan het begin van het seizoen besloot om dit jaar te gaan werken aan een thema. Als stok achter de deur staat een tentoonstelling.
Als thema kozen we INCA, daar is veel over te vinden op het wereld wijde web, dus ieder kon daar inspiratie uit halen.


De zonnegod Inti was voor mij de inspiratie, in goudkleurig leer met de zon als achtergrond. De eerste vraag was hoe ik de zon zou vormgeven. Het is geen gele bol met een lachend gezichtje, maar een ster waar gassen verbranden en zonnevlammen omhoog schieten. 
Hiervoor heb ik katoen geverfd met Procion MX en opgebracht met een kwast, diverse proeven leerde me dat ik eerst met rood moest beginnen en de overgebleven ruimtes zijn opgevuld met geel en oranje. Omdat het katoen nat was vloeide het rood mooi uit. Met de naaimachine ben ik die lijnen gaan volgen, wat een dramatisch effect geeft. 
Waar en wanneer is te vinden op de 'foto' hierboven. 
Tijdens onze zoektocht naar een locatie vonden we er nog één die geïnteresseerd is, maar dan voor 2 maanden lang. Vanaf 4 september tot eind oktober hangt er individueel werk van de leden bij het Arsenaal ook te Doesburg. Kijk hier eens rustig rond, drink een kop koffie en geniet van onze werken.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Super Aart! Als het enigszins mogelijk is kom ik kijken.
Veel succes met jullie expositie!

Beth zei

How wonderful and I'm sure you are very excited. I also love the way you attacked your ideas. I love the solar flares and the sun god. Really clever work. Congratulations again!

Joke Hardenbol zei

Leuk dat jullie met de groep exposeren. Misschien lukt het wel om te gaan kijken.