maandag 18 december 2017

Kruidenier, thema Nostalgie De-Uitdaging.

Bij het bekend worden van het thema kreeg ik al de bibbers, ik dacht meteen aan de kleuren bruin en beige, de vloerbedekking en de eikenhouten meubelen van mijn ouders. Maar na verder denken en graven in het verleden was er toch iets wat ik wilde gebruiken.Mijn opa is A&O kruidenier geweest en ging de boodschappen 'ophoren' bij zijn klanten, d.w.z. de klanten vulden een boekje in en opa ging de boekjes ophalen, maakte de boodschappen klaar en bracht ze de volgende dag naar zijn klanten. In de winkel, waar oma achter de toonbank stond werden sommige artikelen, zoals suiker en rijst nog afgewogen en meegegeven in een papieren buil of puntzak.

De foto is weer door mij vergroot tot 6 A4-tjes, de lijnen overgetrokken op calqueerpapier en op de ondergrond genaaid. De ondergrond is ontstaan door te verven met Procion MX , geel en blauw zijn naar elkaar toe geverfd. Dit keer wilde ik opa en de transportfiets met acrylverf bewerken. 


Sommige artikelen zijn nog herkenbaar in deze tijd, het logo is nog nagenoeg hetzelfde. A&O is opgegaan in JUMBO. Het boodschappenboekje is veranderd van een briefje tot een lijstje in je telefoon!

Het boodschappenboekje zit hier in de borstzak. Wel weer leuk om zo terug te kijken en de geschiedenis naar boven te halen. Het heeft in ieder geval geleid tot een dagje bij mijn moeder om alle fotoboeken weer eens door te nemen, het waren er een heleboel!!

8 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat een prachtige quilt. De kleuren en de afwerking: prachtig !!

Unknown zei

GEWELDIG

Joke Hardenbol zei

Wat een geweldig idee om het wiel uit te laten steken!

Beth zei

I really loved the story behind the quilt and the "books" that were collected. You did the subject proud. Wonderfully done!!

Eke zei

Het verhaal en de quilt, beiden herkenbaar. En echte nostalgie, goed gedaan, de fiets met het uitstekende wiel is een vondst!

Gus en Juul zei

Prachtige compositie met dat uitstekende wiel!

Hannie de Beer zei

Een heel mooie verwerking van het thema! Vooral ook leuk alsof de fiets zo aan komt rijden!
Groeten Hannie

Quilts and Newf's zei

Prachtige quiltje