dinsdag 22 januari 2019

In de knoop, Uit de knoop!

In de knoop, Uit de knoop is de naam van het thema KNOOP van De-Uitdaging.

Dit werk heeft diverse keuzes, de half ronde flappen kunnen om geklapt worden en gesloten worden met een knoop.

Diverse geverfde lappen zijn gebruikt, bestempeld met knopen en prints met behulp van een thermofax-screen. De themofax prints laten een deel van het stratenplan van Londen zien, kruispunten zijn ook knooppunten.


Het stempelen van de knopen gaat het best als je kopspelden door de knoopsgaten steekt, je hebt houvast aan de spelden en de koppen van de kopspelden stempelen gelijk de knoopsgaten.


Door met een aantal kleuren te printen en de thermofaxscreen steeds te veranderen van plaats ontstaat een mooi geheel.

De kleppen vergden onderzoek naar welke vulling het beste voldeed, 1 laag Hobbs gaf te weinig vulling, 2 lagen Hobbs gaven nog niet het juiste effect. Vulling dat wordt gebruikt bij het maken van tassen deed dit wel.


De knopendoos van mijn schoonmoeder zaliger was heel geschikt om knopen over het oppervlak te strooien.

Op 14 t/m 16 Juni a.s. exposeren wij in de PKN-kerk te Oldemarkt tijdens het TEXTIELFESTIVAL WEERRIBBEN, dit thema zal daar ook te zien zijn!

10 opmerkingen:

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Wat een zoektocht en prachtig resultaat. Heerlijk zoals je allerlei experimenten hebt gedaan. Van die kopspelden die dan weer afdrukken en de knoopsgaten uitbeelden.

Joke Hardenbol zei

Mooie quilt geworden! Heel origineel die kleppen. Slim idee die spelden in de knopen als het maar voor een keer gebruiken als stempel is.

mia zei

Leuk om weer een nieuw bericht op je blog te lezen, wat een zoektocht naar het knopen werk, wel leuk om te lezen hoe je weg was.

Hannie de Beer zei

Leuk idee van de geknoopte flapjes! Heel veelzijdig door alle bewerkingen, samen een fraaie quilt!

jeanette zei

Wat een verrassend en origineel quiltje. Ook de kleuren spreken me aan!

acastelle zei

Super leuke quilt geworden Aart.

Beth zei

A wonderful piece of work Aart. I especially like the semi-circular flaps and the prints using the London streets. Very interesting.

Hélène zei

leuk de uitwerking van dit thema ,variatie in knopen en knooppunten,de plattegrond van Londen is een mooie achtergrond, de flapjes hadden voor mij zakjes mogen zijn met als inhoud ja …… knopen.

miekequilt zei

Leuk om weer iets van je te lezen. Je hebt een leuke quilt gemaakt, Aart.

Jo Huijsman zei

Geweldig knoop Aart