maandag 1 november 2021

Half om half uitdaging Quiltersgilde.

 Deze periode waar we nu in zitten (COVID), heeft grote impact, het Quiltersgilde kwam met een uitdaging, die bij mij zeer welkom was. De uitdaging bestond uit het selecteren van een foto uit je eigen archief, deze vierkant te maken tot 40 x 40 cm, in de lengte door te snijden, zodat er 2 helften ontstonden. De rechterhelft hield jezelf, de linker helft deelde je met je maatje.


Mijn 2 delen, naam: Letterfrack, naar de plaats in Ierland aan de westkust.


Wie je maatje was werd voor je uitgezocht uit de aanmeldingen, ook kon je aangeven uit welke categorie, traditioneel, modern of Art quilt, moest komen. Ik koos voor Art quilt en mijn maatje mocht uit het buitenland komen, maar ik wilde wel een Nederlands sprekende. Tot mijn verbazing kwam zij uit Abu Dhabi. Het was Hanneke Reinalda. We hebben contact gezocht met elkaar, foto helften gedeeld en via Zoom elkaar gezien en gesproken. 

Mijn deel voor Hanneke, met plastic verpakkingen van sigaretten pakjes en clips van blikjes.


Toen konden we plannen gaan maken en aan het werk, zonder elkaar te laten zien waar we mee bezig waren is er veel gewhatsappt. 


Het deel van Hanneke, thema luchtvervuiling, de paddestoel is dood.

Ieder werkte aan het eigen deel en aan het deel van de ander. Dan komt het moment dat we klaar waren en elkaar de foto’s toestuurde van de resultaten. Via Whatsapp hebben we elkaar laten weten dat we zeer content waren. Wat is het leuk om zo’n samenwerking te hebben! Ik hoorde van anderen dat dat niet bij iedereen het geval is geweest.


Een afspraak die we ergens onderweg in het traject maakten was dat Hanneke, voor haar deel van haar foto, werkte aan de hand van het thema luchtvervuiling, voor mij werd het milieuvervuiling. Bij mij waren de lagen in het landschap belangrijk, want uiteindelijk werden ieders helften naar elkaar toegezonden, zodat we ze naast elkaar konden hangen.


Heb ik hier van geleerd? Jazeker, ik had in eerste instantie moeite om de foto van Hanneke om te vormen in een werkbaar plan, later is dat gelukkig gelukt. Een volgende keer, als dat ervan komt, wil ik losser gaan werken, mijn fantasie meer de vrije loop laten gaan.4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Inderdaad lang geleden. Bloggen is een beetje uit ?????
Ik heb ook genoten van deze uitdaging. Het heeft me de winter doorgeholpen. Met weinig contacten toch aan het werk.

mia zei

Wat leuk om weer iets van je te zien/lezen, ook ik had gelukkig een invulling bij het binnenblijven. En als die ellende lang aan blijft houden dan graag weer een uitdaging. Jouw en het werk van je maatjes zijn bijzonder door de uitwerkingen. gr. mia

Hannie de Beer zei

Leuk om weer eens een blogje van je te zien! mooie Half - Half uitdaging !

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.