zaterdag 27 juli 2013

Weer verflappen.

Donderdag was nog geschikt om lappen te verven en op het balkon van de warmte te laten genieten. Nu ben ik in de blauwe reeks gaan verven, aangevuld met nog wat 'roden'.
Van te voren heb ik weer een lijstje gemaakt met de recepten en de lappen genummerd. Dit keer zijn de lappen voorgeweekt, uit geknepen en in de verf gezet. Bij de groene serie, kijk een paar berichten terug, waren de lappen van te voren geweekt en daarna gedroogd, bij de rode serie heb ik de lappen onvoorbewerkt in de verfoplossing gegaan. Daarom ga ik de rode serie nog een keer opnieuw verven, het schijnt de aankomende week weer droog en warm te gaan worden. De linker lap op de bovenste foto is geverfd met 10 ml Azuriet, links daarvan met 10 ml turquoise, de middelste rechts met 2 ml Azuriet en 8 ml Turquoise en de meest rechtse met 4 ml Azuriet en 6 ml Turquoise.

Deze lappen van links naar rechts zijn geverfd met 6ml Azuriet en 4 ml Turquoise, 8 ml Azuriet en 2 ml Turquoise, 6 ml Rode Jaspis en 3 ml Toermalijn en 1 ml Onyx, 3 ml Rode Jaspis en 6 ml Toermalijn en 1 ml Onyx.
Deze lappen zijn van links naar rechts geverfd met 4 ml Rode Jaspis en 4 ml Toermalijn en 2 ml Onyx, 5 ml rode Jaspis en 5 ml Azuriet, 5 ml Toermalijn en 5 ml Azuriet, 5 ml Rode Jaspis en 5 ml Turquoise. De kreuken zitten in de stof, dat komt omdat ik niet al te veel in de stof knijp nadat het in het verfbad is gekomen, dit keer ligt het niet aan slecht strijken ;-)

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig vind ik die tekeningen in stof! De kleuren ook trouwens. Zijn ze nu naar je zin? Het blijft nog steeds warm, en droog hier! Dus je kunt nog meer experimenteren!

Mrs Busy zei

Heel mooi!

Zelf ben ik pas begonnen met stof verven en vraag me af hoe jij die mooie tekening krijgt. Zelf verf ik met natte stof in zakjes. Ik giet de verf en een zakje en stop de stof erbij. Na 10 minuten knijp ik lichtjes om geen witte stukken te krijgen. Ook mooi, maar jouw lappen zijn mooier!

Groet,
Mrs Busy

els zei

Wat zijn je lappen mooi geworden. Je verven heeft prachtige patronen in de stof opgeleverd. Kan me voorstellen dat je daar heel blij mee bent.
Ga je nog even door?

Marrie-jette zei

Grapjas....Maar de lappen zijn mooi en daar gaat het om!

Webredactie zei

Wateen geweldig mooi setje!

Anoniem zei

Ja, die opmerking van mrs. Busy dat ze het allemaal in plastic zakjes doet spreekt mij bijzonder aan, ik heb eens geverfd en ik zat zelf net zo onder als de verflappen. Hoe doe jij dat dan, Aart? Heb jij dan geen verfhanden na afloop? P.s.: nog bedankt voor je attente verjaardagsberichtje!