woensdag 16 oktober 2013

Afbreken en opbouwen.

Het kerkraam van Batalha die in de rechterhoek van de quilt was genaaid, heb ik weer uitgehaald, ik was er niet helemaal content mee. Het heeft een paar momenten over een paar dagen gekost, maar toen was er geen kerkraam meer te zien.
Toen kwam het lastigste, tenminste dat dacht ik, de leegte moest weer opgevuld worden met hoogtelijnen. Ik had een blauwdruk naast me op de vloer liggen, maar het heen en weer kijken van de blauwdruk naar de quilt was voor mij geen optie. Ik heb de lijnen heel voorzichtig met ballpoint op  de stof getekend en zo kon ik er makkelijker overheen naaien. Nu de hoogtelijnen er op staan is de beurt aan de tekst op de linkerkant, daarna komt er rechts wel weer een kerkraam, waarvoor katoenen haakgaren geel is geverfd.

Afgelopen vrijdag begon het seizoen weer voor de Art Quilt groep Oost, dit keer had Annemiek de techniek voorbereid, d.m.v. oplosbaar vlies, waarop een patroon was getekend werd het patroon overgebracht op een geverfde onderlap met daaroverheen een laag organza. Nadat er 4 keer over de lijnen was heen genaaid kon het oplosbaar vlies worden verwijderd door alles nat te maken, zodat het vlies verdween. Daarna was het de beurt aan de organza, die weg gebrand werd, langs de lijnen, met de soldeerbout.
Bij dit patroon liggen de lijnen erg dicht tegen elkaar aan, dus moeilijker om het allemaal weg te branden. Zeker een leuke techniek! Ik heb al een paar patronen verzameld om er nog een paar te gaan maken. Er was ook flink gewerkt aan het thema reizen, daar kan de komende tijd nog veel aan gewerkt worden.


9 opmerkingen:

joke zei

Prachtig geworden dat ornament!

Jo Huijsman zei

Geweldig Aart dat het uithalen van het kerkraam klaar is. en nu weer opbouwen, dat is veel leuker dan uithalen.

Hannie de Beer zei

Gelukkig dat het uithalen is gebeurd , echt een rotkarweitje.!
En ook een mooi motief verwerkt in een leuke techniek.

Hannie de Beer zei

Gelukkig dat het uithalen is gebeurd , echt een rotkarweitje.!
En ook een mooi motief verwerkt in een leuke techniek.

mia zei

mooi ornament

Leny Huneman zei

Mooi motief op mooie achtergrondstof. Lijkt me zo leuk om te doen.

Geckoboxes zei

Wat een leuke techniek met spannend effect!

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.