woensdag 28 mei 2014

Blauwe golven.

Mijn inbreng in het thema Vogelvlucht, voor De-Uitdaging is een geabstraheerde vogelvlucht over de blauwe golven. De Blauwe golven zijn een kunstwerk van Peter Struycken , wat golvend is aangelegd aan de westkant van de binnenstad van Arnhem, met er overheen een knooppunt van wegen, vanuit Oosterbeek, Arnhem-Noord wordt het verkeer naar het zuiden over de Rijn geleid naar Arnhem-Zuid en naar de Oost kant van de stad.
Een dynamisch gebied dus.
Hier is een luchtfoto van het gebied, ik heb enkele wegen laten vervallen voor de compositie en heb ruimte gelaten tussen de rijbanen, om zo een doorkijk te krijgen naar de Blauwe golven, die eronder liggen.
Op deze foto is goed te zien dat de ondergrond golft en dat de weg er overheen ligt.
Omdat ik graag een 'grapje' in mijn werk toevoeg ( alleen als het kan ) heb ik autootjes op de weg geplaatst, die zijn verkleind tot 1 bij 2 cm en uitgeprint op T-shirt trasfer papier en op de stof gestreken.
In de Blauwe golven ligt ook een fontein, jammer genoeg doet deze het niet meer of is de gemeente te duur geworden. Bij mij doet de fontein het wel! Eerst heb ik de spuitmonden van de fontein met kleine kraaltjes vast gezet op de ondergrond voordat ik 2 grote cirkels uit zilverkleurige en witte tule met plooien erin op de ondergrond vast zette.
Jammer is wel dat dit kunstwerk tegenwoordig wordt gebruikt als parkeer terrein!


8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel bijzonder Aart! Ik had dit kunstwerk natuurlijk al vaker gezien, maar jou impressie ervan vind ik eerlijk gezegd nog mooier ! Goed gevonden die miniautotjes. Je hebt jou bijdrage vanuit de lucht gezien heel fraai weergegeven!

Jo Huijsman zei

Mooi hoor Aart, weer een hele stap voorwaarts in je art quilt ontwikkeling.

Jo Huijsman zei

Mooi hoor Aart, weer een hele stap voorwaarts in je art quilt ontwikkeling.

Birgitte aka Bietje zei

Het is iedere keer weer heel verrassend om te zien waar jij door geïnspireerd wordt. Ook deze keer. Prachtig kunstwerk en inderdaad jammer dat er nu auto's op staan, maar wel begrijpelijk.
Schitterend uitgevoerd door jou, die autootjes is echt een vonst.
Zelf vind ik de echte weg-kunstwerken altijd machtig interessant in het echt. Zoals op de ring rond Eindhoven. Ik zit dan te puzzelen of het niet simpeler zou kunnen, maar tot nu toe zonder resultaat.

Quiltgroep Tinte zei

Heel bijzonder Aart, deze verwerking van Vogelvlucht.

Anita zei

Aart, ik vind je fontein zo gaaf, het is net of hij borrelt.
Die autootjes zijn ook heel leuk en zo klein

José zei

Ha die Aart, had nog niet gezegd dat ik de schaduwen zo goed vond waardoor het kunstwerk tot leven komt.

miekequilt zei

Wat een schitterende quilt! Voor mij als blauw fan natuurlijk helemaal!!!