donderdag 15 mei 2014

Proefje.

Bij mij in de buurt is een grote winkel gevestigd, So low, waar veel spullen voor weinig geld te koop zijn. Daar kwam ik een wegwerp overall tegen, handig bij elke klus. Het is gemaakt van Polypropyleen.
Polypropyleen is de oude benaming voor Polypropeen, wat een thermoplastisch polymeer is, met een zeer wijde toepassing, onder andere is het verwerkt in Australische bankbiljetten.
Andere vliezen die in de Art Quilt wereld gebruikt worden hebben ongeveer dezelfde oorsprong.
Het is prima te verven, verf zorgt hier voor een laag waardoor het materiaal eronder minder snel of helemaal niet wegsmelt. Hierboven heb ik de verf van Trapsuutjes uitgeprobeerd op het vlies, eerst de ene kleur op een ondergrond gelegd en vastgenaaid. Daarna bewerkt met de heatgun, volgende lapje erop en weer interessante gedeeltes vastgenaaid en met de heatgun delen weggebrand. Na 3 kleurlagen resulteerde het in dit proefje.
Bij mij aan de overkant wordt een nieuwe bioscoop gebouwd, naast het station, er verrezen grote machines, die steeds een buis de grond in boren, daarna wordt de buis gevuld met beton en de buis wordt de grond weer uitgetrokken. Over de dag ziet het eruit als een langzaam ballet, de machines staan steeds weer op andere plaatsen, soms wordt de buis recht de grond in geboord, de volgende keer weer schuin. Het levert een mooi plaatje op.
Klik op de foto om te zoeken naar het mannetje dat de buis moet vullen met beton.
Vandaag ook een verhaal van mijn hand op het Quiltersgilde blog.


3 opmerkingen:

Christel Sins-Camp zei

Perfect alternatief voor die (te) dure merk-nonwovens uit de speciaalzaken! Heerlijk om zo te experimenteren!

joke hardenbol zei

Leuk experiment. Zo te zien reageert het heel anders dan b.v. Tyvek. Jammer dat we hier geen SoLow winkel hebben.

Hannie de Beer zei

Leuke proef! Ik ken het materiaal, heb grote lappen in huis, van een matrasverpakking, en jassen van een rondleiding bij Mars die onze zoon voor ons had geregeld. Hij werkt daar in het lab . Dus als je nog wat nodig hebt?
En natuurlijk heb ik je bericht gelezen op de blog van het gilde. Mooi werkje!