vrijdag 4 juli 2014

Spelen en de resultaten.

Toen de bak met de monoprint plaat gistermorgen uit de koelkast kwam, heb ik de plaat uit de bak losgemaakt en dan wil je er toch mee gaan spelen. Ik was ook benieuwd hoe de plaat zich zou houden.
Er is met 2 kleuren acrylverf geverfd en er is met stempels gewerkt. De afdrukken zijn op papier gemaakt. Hierboven de eerste afdruk.
Hier de 2e afdruk, de stempel afdrukken zijn hier beter te zien als op de 1e afdruk.
Nog maar één geprobeerd, in de hoek aan de linker onderkant zie je al een stuk van de printplaat die mee gekomen is toen ik het papier voorzichtig lostrok.

2e afdruk van de printplaat, hier zie je ook een klodder van de printplaat zitten.
De conclusie tot nu toe is: Waarschijnlijk is er wat mis gegaan bij het maken van de printplaat, misschien nog eens doen! De vraag rijst natuurlijk bij jullie op waarom ik niet 'gewoon' een bestelling plaats bij de webshops die de gelli plates verkopen? Een goeie vraag, maar ik vind het ook leuk om dit soort vraagstukken voor mezelf op te lossen en het zelf te maken. Als ik dit niet gedaan had, had ik nooit een antwoord gehad hoe het zou zijn om zelf een printplaat te maken.
Er zijn nog genoeg alternatieven, zoals een glasplaat of een placemat.

6 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Je hebt gelijk Aart. Zelf doen is veel leuker en je leert er veel van.(Vooral van je fouten).Ik volg je met spanning.

joke zei

Dus toch niet zo heel houdbaar. Jammer, maar zoals je al zegt het proberen is ook leuk. En als jij het probeert en op je blog zet hebben we er allemaal plezier van. ;-)Ik zag trouwens pas dat de gelliplaten in 2 nieuwe maten te krijgen zijn. Maar niet groter, juist kleiner.

Hannie de Beer zei

Jammer, maar je weet nu voor je zelf hoe het werkt! Gelijk heb je. Een glasplaat of placemat kan ook altijd nog, maar de gelplaat geeft wel fraaie afdrukken, doordat de mat wat flexibel is. Gewoon doen wat je zelf het beste vind!

klara zei

Om hem te repareren kun je hem gewoon even een minuutje in de magnetron laten smelten, Heb je er ook wat suiker doorgedaan?, ik heb 2 keer een plaat zelfgemaakt en die met suiker lijkt iets sterker te zijn dan die zonder suiker.

miekequilt zei

Jammer. Maar je gaat het vast nog eens proberen.
Ik vraag me af, waarom je geen afdruk op stof maakt. Of kan dat niet en is dit een domme vraag?!!

Leny Huneman zei

Ik heb de plaat in de bak laten zitten. Lage bak, bijna vol. Dan blijft het langer goed. En als je op stof drukt, is het soepel genoeg om in de bak te leggen.
Zo kan je vrij grote plates maken, ik had 35x25 cm.
Ook veel goedkoper dan gekochte gelli-plates en leuker.