maandag 17 november 2014

Monoprinten.

Afgelopen vrijdag kwam de Art Quilt groep Oost weer bij elkaar, het doel was om tipi-punten voor de tipi-tent te maken voor het Textiel festival. Net las ik nog dat er pas 133 tipi-punten binnen zijn gekomen, dat moeten er natuurlijk nog veel meer worden.
Eerst begonnen we met monoprinten, dit keer gebruikte ik de verf van Trapsuutjies. Je kunt heel goed lagen opbouwen met monoprinten, het lapje hierboven is eerst met rood en geel gedaan, daarna zijn er veren opgelegd en is er met blauwe verf gewerkt.
Sommige materialen werkte niet goed, waarschijnlijk te dik, daarna kun je er overheen stempelen met bubbeltjes folie en ander stempel materiaal.
De stempels die bij dit lapje gebruikt zijn, zijn op het lapje erboven gestempeld.
Een mandarijnennetje is ook een dankbaar attribuut om te gebruiken, met er onder eikenblaadjes.
Nadat het mandarijnennetje van de monoplaat is verwijderd kan het nog een afdruk geven. Er is zoveel gewerkt met dat mandarijnennetje, dat het nu verzadigd is met verf en goed stevig is geworden, dat het ook voor andere doeleinden geschikt is geworden.
Ook is het goed te doen om met een vorkje van de snackbar lijnen te trekken, na de afdruk is er nog een andere afdruk overheen gegaan, zodat de ondergrond niet egaal geel zou blijven.
Hier een afdruk met 3 touwtjes en eikenbladeren, er overheen is een het mandarijnennetje weer gebruikt.
Een leuke techniek dat monoprinten, er zijn zoveel materialen bij te gebruiken die niets kosten, je op straat vindt en toch leuke resultaten geven. Nu alleen nog tipi-punten maken van de lappen.


8 opmerkingen:

miekequilt zei

Mijn gelliplate ligt te stuiteren in zijn verpakking: wat een leuke tips!!

miekequilt zei

Heb je de stof trouwens eerst nog voorbereid?

Hannie de Beer zei

Leuk dit monoprinten, er is zoveel mogelijk met de bewerking van de gelplaat. Mooie afdrukken!

Beth zei

Great work Aart!! I have just decided to do a month of monoprinting December 2015 so it was a funny coincidence to see your post today about monoprinting. Good luck with the tipi points!!

Ineke zei

Verslavend hè die gelplaat?

els zei

Mijn vingers beginnen te jeuken om ook weer eens met de gelli plaat aan de slag te gaan. Leuke resultaten heb je.

Jo Huijsman zei

Top Aart

Webredactie zei

Zo kan ik toch nog even meegenieten!