donderdag 27 november 2014

Proefjes.

Ik ben proefjes aan het doen met diverse materialen.
Op een ondergrond ( lees: sandwich), die ik gebruik om er met machinaal quilten weer even in te komen voor ik aan de slag ga, eerst een ondergrond over de steken gezet. De  ondergrond die ik hier gebruikte is gesso. Gesso is een medium die kunstschilders gebruiken op hun ondergrond voor dat ze gaan schilderen, het geeft de opgebrachte verf een betere kleur. Ik gebruik gesso daar deels ook voor, maar juist om structuur te krijgen in mijn ondergrond. Op de foto zie je rondom het proefje schilderstape zitten, dit is om de ruimte af te bakenen en een bijkomend voordeel is dat ik hierop kan schrijven wat ik gedaan heb, als de proefjes op maat worden gesneden voor in mijn map. De tekst wordt eerst opgeschreven voor het proefje in de map komt. Over de gesso, die de hele nacht heeft kunnen drogen, is met een koperkleurige acrylverf verdund met water heen geverfd. Dit geeft een 'oud' effect.

Het volgende proefje is, met zo'n zelfde gedeelte van de ondergrond, bewerkt met acryl medium.
Dit medium droogt kleurloos op en geeft een dof plastic-achtig laagje. Dit laagje is geverfd met een zilverkleurige acrylverf ook vermengd met water ( eigenlijk meer water dan verf).

Nu nog meer media uitproberen met andere verfsoorten.


4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk,die proefjes! Wist je dat er ook een modellingpasta te koop is bij Action,, waar je mooie structuren mee kunt maken op stof en papier ,is een beetje elastisch, en goed overschilderbaar.

els zei

Heerlijk he al dat experimenteren. Ik gebruik de modellingpasta die Hannie noemt ook regelmatig. Je kunt er inderdaad mooie structuren mee maken.

Jo Huijsman zei

prachtige proefjes Aart ik ga nog even het aanrecht opruimen en dan ook aan de slag

Webredactie zei

Dat geeft een mooie basis zeg, goed bezig!