donderdag 25 december 2014

Inktens blocks.

Het is voor mij een feest om steeds andere materialen uit te testen. Het verven van mijn eigen stoffen is het begin geweest en gaat over in andere materialen.
Deze krijtjes zijn perfect om mee te werken zowel voor op papier als ook op stof. Je kunt ermee tekenen, ze geven dan mooie heldere kleuren, maar deze veranderen in doorzichtige op inkt gelijkende verf door ze met een water en een kwast te bewerken.
Ik gebruik ook graag materiaal wat niets kost en je in principe overal kan vinden, de reep karton aan de rechterkant is verpakkingsmateriaal en het karton aan de linkerkant heb ik gekregen van Hilde, die het uit Zuid-Amerika voor me meebracht. Dit karton is zeer stevig door de honingraat structuur. Het karton heb ik eerst bewerkt met heavy Gel Medium, wat het een acryl laag geeft en daardoor geen water opneemt. Zodoende is het geschikt om mee te stempelen. Vandaag gebruik ik het om er  rubbings mee te maken op stof. Rubbing is een Engels woord en betekend wrijven en je maakt zo een afdruk van het materiaal wat onder de stof ligt.
Nu kan je er met een waterige kwast over heen gaan, maar ik heb ervoor gekozen om het te besproeien met water. Je ziet dan dat de kleurstof uit gaat lopen.
De kleuren zijn ook veel heftiger geworden.
Ik heb nog een stuk stof gevuld met de kleuren van geel, oranje, rood, paars, blauw, groen en fel geel, om te zien hoe dit gaat mengen.
Hierna moet de stof drogen, na drogen kan het weer verder bewerkt worden, weer nat maken en drogen. De inktens blocks zijn van het merk Derwent, potloden zitten ook in het assortiment. Wil je met een kwast gaan werken kijk dan even naar dit filmpje.
Ik wens een ieder fijne kerstdagen toe en een creatief en gezond 2015.
5 opmerkingen:

MulticoloredPieces zei

Hi, Aart! Your experiments with paint and print-making on fabric are really interesting. Wonderful results. I like the way you are playing with color and texture. Very exciting way to start the New Year! Wishing a Happy Holiday Season!
best, nadia

Eke zei

Leuk, werken met de Inktense krijtjes. Prachtige resultaten kan je ermee bereiken. Veel plezier ermee en hele fijne feestdagen gewenst!

Joke Hardenbol zei

Leuke experimenten. Ik heb ze ook, maar er nog niet veel meegedaan op stof.

Jo Huijsman zei

Ik ben helemaal enthousiast gewrorden Aart en ga ze op mijn verlanglijstje zetten

Geckoboxes zei

Leuk dat je het karton hebt kunnen gebruiken! Heerlijk experimenteren met allerlei materialen!