zondag 28 december 2014

Terug!

De afgelopen dagen waren wij op een korte vakantie met het schip Inspire op Rijncruise.
Een joekel van een schip dat sinds Maart in de vaart is. De vaartocht ging van Arnhem naar Koblenz en weer terug. De vaartocht ging van Arnhem naar Düsseldorf, Keulen, Bonn en Koblenz. Op de eerste kerstdag bezochten we de Basiliek St. Kastor in Koblenz voor een kerstconcert.

Een mooie kerk, die al zo'n 1000 jaar oud is, maar een spik splinter nieuw orgel heeft, wat nog maar net in gebruik is genomen.
De groep passagiers van de boot bestond uit 2 groepen, die elk hun eigen programma hadden, sommige delen vielen samen. Zo ook dit concert en het concert in Bonn in de Stiftkirche. In beide concerten trad een Oekraïens koor op, bestaande uit 7 mannen die a capella zongen. Vooral hun Gloria van Vivaldi en het Halleluja van Händel zorgde voor kippenvel.
Keulen deden we een paar uur aan, op de heenreis op de dag, op de terugreis in de avond. Dit is altijd een magisch moment wanneer de Dom opdoemt boven alle kleurige lichtjes.
Op tweede kerstdag hebben we na vertrek uit Koblenz nog een stukje romantische Rijn gevaren naar Boppard, daar gekeerd en toen stroomopwaarts naar Keulen, waar we de andere groep moesten oppikken, die naar een concert waren geweest. Volgens de reisleider waren de stukken langs de Rijn met veel industrie niet interessant, maar ik heb hier juist inspiratie opgedaan. Zo ook aan de architectuur zoals hier bij Keulen.
Bij nacht ziet dat er zo uit.
En wat te denken van een tunnel tussen de Dom en de Rijn, waar de constructie verlicht is.
En deze boom voor een kantoorpand in Bonn.
Het eten was overdadig, 2 keer warm eten op een dag en elke dag koffie mit kuchen, niet één taartje, maar je bordje vol. Als afsluiting nog een kwijlmoment met dit toetje.

   

6 opmerkingen:

sylvia zei

dat was een leuke reis, zo te lezen!! Behoorlijk culinair verwend, dus de bollen kun je laten staan over een paar dagen!!!
Wij hebben veel last gehad van de harde wind, stonden te schudden in de camper op het vlakke zeeuwse land!! En vanwege de slechte weersvoorspelling maar een dagje eerder naar huis. Goed besluit, zagen we gister in het journaal, want wij hebben hier geen sneeuwvlok gezien!!
liefs, Syl

miekequilt zei

Mooie en inspirerende reis.
Nu op naar de jaarwisseling !

Hannie de Beer zei

Prachtige reis. Een mooie afsluiting van het jaar!

Janny de Roo zei

Leuk dat je ook weer inspiratie opdeed ! Kun je altijd gebruiken toch...? En genoten natuurlijk...!

els zei

Dat was even genieten Aart. Je bent culinair verwend en hebt weer inspiratie opgedaan. Ben benieuwd waar dat allemaal weer toe gaat leiden. Alvast een voorspoedig, gezond en creatief 2015 gewenst.

mia zei

Wat een leuke invulling van kerst, en een mooie afsluiting van `14.