zondag 8 maart 2015

Lijnen.

Dit is het thema voor De-Uitdaging, een thema waar je alle kanten mee uit kunt en daarmee ook wel lastig. Al brainstormend had ik 3 ideeën op een rijtje. De laatste onderwerpen bij Op weg naar Art hebben mijn keuze bepaald.
De ondergrond is een geverfde lap uit de voorraad. Een foto van een rotspartij uit Portugal was mijn inspiratie voor dit thema.
De foto is bewerkt en geprint op T-shirt transfer papier.
Deze foto is over de vorige heen geprint, ook bewerkt.
Daarna is de foto langs lijnen doorgeknipt, verschoven en op de ondergrond vast gestreken.
De lijnen van de rotspartij zijn daarna genaaid met 3 kleuren, ook buiten de foto.
Als je een foto maakt van een landschap kader je het eigenlijk in, buiten de foto loopt het landschap door. Om nog een inkadering te maken en een complementaire kleur toe te voegen is de eerste foto nog een keer bewerkt naar een potloodtekening, gekleurd met ecoline en daarna bewerkt met een waxinelichtje om het papier  bewaren en makkelijker te bewerken. De inkadering is expres doorbroken, omdat het landschap erbuiten doorloopt.
Hier is beter te zien dat er 2 foto's over elkaar zijn heen geprint, een stuk van de stad Nazarré is goed te zien. Mijn vakantie foto's zijn een onmisbare inspiratie en bron voor mijn werk.
De naam van dit werk is: Lijnen in het landschap.6 opmerkingen:

Quiltgroep Tinte zei

Een heel mooie compositie Aart.

Ineke zei

Het is zo leuk om iemand's stijl zo volkomen te zien veranderen. Hier is goed over nagedacht.

Hannie de Beer zei

Inderdaad een heel goede compositie ,en zeer fraai uitgevoerd!

els zei

Erg mooi van vorm en uitvoering Aart.

Jo Huijsman zei

Wat leuk Aart dat wij samen met lijnen bezig zijn. Les vijf van QS13 ging over Ritme en de opdracht was zeven dagen een 1/2 uur per dag lijnen tekenen. Vervolgens moeten wij dit nu omzetten in een werkstuk, maar dit hoerft niet perse in textiel, het mag ook in een ander materiaal. Jouw lijnen zijn prachtig geworden.

Wijmpje.blogspot.com zei

Wat heb je dat knap en mooi gedaan.
Hoe beter je kijkt, hoe meer je ziet.
Geweldig.