donderdag 14 mei 2015

Textielfestival en meer.

Gisteren was ik in Leiden, in de Pieterskerk, bij het textielfestival.
Al maanden is er naar dit festival toegeleefd, tot zondag is er veel te zien in Leiden.
Ik had alleen gisteren tijd om het festival te bezoeken, vandaag staan vakantie voorbereidingen op het programma en zaterdag breekt de vakantie aan. Dus er gebeurd hier veel, niet allemaal geschikt om een blogverhaal aan te wijden.
Zo is er de afgelopen tijd ook een quiltje gemaakt voor EQA, thema muziek met een beetje rood. Als mijn quiltje is geselecteerd door het Quiltersgilde komt er een bericht, voorlopig dus eerst een preview..
Afgelopen week was er weer een les van Op weg naar Art, dit keer monoprinten, een erg leuke techniek met vele mogelijkheden

Ik heb een gelli plate gebruikt om de printverf op aan te brengen, een glasplaat geeft waarschijnlijk weer andere effecten. Bij mijn gelli plate bleven de haren van de kwast goed te zien, wat mooie strepen geeft.
Tamponeren met de kwast geeft weer een ander resultaat en je kunt ook een dun materiaal tussen verf en je lap stof leggen.
Elf lapjes zijn nu gemonoprint, eens zien hoe ik hier mee verder ga. In ieder geval gaan er een aantal lapjes, naald, garen en wat dies meer zij, mee op vakantie aankomende week. In alle rust komen ideeën nog weleens spontaan op borrelen!
4 opmerkingen:

Beth zei

Love the monoprints!!

Janny de Roo zei

Hé, wens jullie een fijne vakantie en hoop de resultaten daarna te mogen bekijken....!

Anita zei

Aart, ik ben vandaag geweest, wat heb ik genoten. Wat een prachtige dingen hingen er.
Heel fijne vakantie, doe maar lekker veel inspiratie op.

Webredactie zei

Fijne vakantie hoor, met deze lappen in de koffer wordt dat een goede tijd!